Aanvraag Beeldkwaliteits- en duurzaamheidsfonds Bedrijventerreinen gehonoreerd

Tot ons genoegen kunnen wij u namens IBS en OFS mede delen dat de aanvraag van dit voorjaar door de Gemeente Schagen met ondersteuning van OFS voor het Projectplan Beeldkwaliteits- en duurzaamheidsfonds Bedrijventerreinen Schagen (Witte Paal en Lagedijk) door de Provincie Noord-Holland is gehonoreerd voor een bedrag aan subsidie van maximaal € 75.000,-.

Ter herinnering: In nauw overleg en met een bijdrage van OFS voor de initiële kosten (maximaal € 5.000,-) is dit voorjaar besloten in vervolg op de in 2015 afgewezen aanvraag voor de jaren 2016 t/m 2018 wederom een aanvraag bij de provincie in te dienen om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling voor dit projectplan. Voor Schagen is een budget aangevraagd van € 75.000,- t.w. 25% van het totaalbedrag van de in aanmerking komende investeringen, geschat op € 300.000,-.

Bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor maximaal 25% subsidie (met een maximum van € 15.000,-) van de door hun te plegen investeringen ter verbetering van de beeldkwaliteit van hun bedrijfspanden en bedrijventerrein. De regeling voor de komende periode t/m 31 december 2018 is (helaas) beperkt tot de industrieterreinen Lagedijk en Witte Paal.

De richtlijnen en procedure m.b.t. de aanvraag zijn nog niet bekend, maar wij wilden u deze informatie niet langer onthouden. Zodra er meer informatie beschikbaar is omtrent de procedure en aanvraagformulieren zullen wij of de Gemeente Schagen u nader informeren. Mocht u vanwege voorgenomen investeringen op voorhand al meer informatie willen ontvangen dan verwijzen wij u naar de heer Bes van de Gemeente Schagen (Menno.Bes@schagen.nl (mailto:Menno.Bes@schagen.nl)).

Wij zullen de ontwikkelingen uiteraard nauwgezet volgen en hebben al gemeld bij de heer Brinkman van Ontwikkelingsbedrijf NHN dat wij, mede afhankelijk van de ervaringen met deze twee terreinen, t.z.t. ook graag een aanvraag willen doen voor de andere bedrijventerreinen in onze gemeente. Deze investering van OFS moet dan ook gezien worden als een eerste aanzet om te komen tot een gewenste verbetering van de uitstraling van onze bedrijventerreinen om leegloop op te heffen dan wel te voorkomen.

 

Vriendelijke groet,
Wim Smink (voorzitter IBS)
Kees Mosch (waarnemend  voorzitter OFS sector Industrie&Bedrijven)