Uitslag Belevingsmonitor Schagen gepresenteerd

Maandagavond 26 september is in een goed gevuld Igesz de uitslag van het onderzoek ‘de Belevingsmonitor’ gepresenteerd aan belanghebbenden uit de gemeente Schagen. Retail- en horecaondernemers, ambtenaren, raadsleden en overige geïnteresseerden hebben zich laten informeren over de onderzoeksresultaten die de basis voor het actieplan ‘De Nieuwe Winkelstraat’ vormen.

De twee presentaties van de avond kunt u hier downloaden, via Belevingsmonitor Schagen (presentatie Prof. Dr. C.N.A. Molenaar) (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-1-70211/download/belevingsmonitor_schagen_26_september_2016.pdf) en De Nieuwe Winkelstraat (presentatie Rene de Visser (Rabobank KVNH) én Henk van Zanten (OFS)) (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-1-70212/download/presentatie_dnw_schagen_26_september_2016.pdf).

Belevingsmonitor
Inwoners van Schagen en omliggende gebieden zijn voor de zomer van 2016 gevraagd naar hun winkelbeleving. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Ondernemers Federatie Schagen, Rabobank Kop van Noord-Holland en de gemeente Schagen. De inwoners hebben het winkel/horecagebied van de stad Schagen beoordeeld via een online enquête op diverse onderwerpen zoals: openingstijden, winkelaanbod, online -en offline dienstverlening, parkeergelegenheid, horeca en cultuur/evenementen. De uitslag van het onderzoek zal gebruikt worden om een stevige basis te leggen voor een toekomstbestendige binnenstad van Schagen en voor het actieplan De Nieuwe Winkelstraat, die daarop aanstuurt.
Alle inzichten zijn verzameld en geanalyseerd, in samenspraak met de Universiteit van Rotterdam en Prof. Dr. C.N.A. Molenaar.

DNWS DNWS