ALV OFS én Presentatie over BIG data en Data-Driven Business Innovation

donderdag 5 oktober

Datum bijeenkomst:    donderdag 5 oktober 2017
Inloop:                         19:45 uur
Start bijeenkomst:       20:00 uur
Locatie:                       Strandpaviljoen Zee&Zo (Strandafslag 17 Centrum, Petten aan Zee)

Gastspreker:               Frans Feldberg          
Presentatie:                BIG data and Data-Driven Business Innovation: BIG opportunity, BIG threat, BIG hype or…. BIG value?


Het bestuur van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) nodigt alle ondernemers uit de gemeente Schagen van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van de OFS op donderdag 5 oktober 2017 in Strandpaviljoen Zee&Zo te Petten (Strandafslag 17 Centrum). Graag wil het bestuur van de OFS u tijdens deze avond informeren over ontwikkelingen binnen de OFS en over de activiteiten die de OFS de afgelopen periode heeft uitgevoerd.

 

Presentatie door Frans Feldberg over BIG data en Data-Driven Business Innovation

Frans Feldberg zal u in het tweede deel van de bijeenkomst informeren over Big Data en Data-Driven Business Innovation. Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en director van ‘the Amsterdam Center for Business Analyitcs’ (www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut). ACBA werkt samen met een variëteit aan bedrijven aan big data en business analytics-projecten. Feldberg is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum op het gebied van data science en big data, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven intensief samenwerken. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van ‘data & analytics driven’ bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen.

 

BIG data and Data-Driven Business Innovation: BIG opportunity, BIG threat, BIG hype or…. BIG value?
In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en data-gedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande business model als door nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen. Dit zijn vragen die in zijn presentatie beantwoord zullen worden.  Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een ‘disruptive innovation’ is die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Frans Feldberg komt uit onze regio en is goed bekend met de gemeente Schagen. Hij weet het onderwerp Big Data op een boeiende, maar ook zeer begrijpelijke wijze, te presenteren. Na deze presentatie heeft u een goed beeld over wat big data inhoudt en wat dit misschien voor uw bedrijf kan (gaan) betekenen.

 

Aanmelden

Om organisatorische redenen willen wij u, indien u deze ondernemersbijeenkomst wilt bijwonen, verzoeken om u uiterlijk woensdag 4 oktober aan te melden via aanmelden@ondernemendschagen.nl (mailto:aanmelden@ondernemendschagen.nl), onder vermelding van “aanmelding ALV”. Graag vernemen wij met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. De bestuursleden van de OFS rekenen op uw komst. Tot donderdag 5 oktober!!

 

OFS-Algemeen-LG OFS-Algemeen-LG