Ondernemersavond OFS over Big Data

Donderdag 5 oktober, inloop 19:45 uur. Strandpaviljoen Zee&Zo Petten

Schagen - Op donderdag 5 oktober zijn alle ondernemers uit de gemeente Schagen welkom bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de OFS. Deze ondernemersavond vindt plaats in Strandpaviljoen Zee&Zo te Petten (Strandafslag 17 Centrum) en start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur. Het belooft een interessante avond te worden. Naast algemene informatie over ontwikkelingen binnen de OFS en over de activiteiten die de OFS de afgelopen periode heeft uitgevoerd, zal er een lezing worden verzorgd over BIG data en Data-Driven Business Innovation door Frans Feldberg.

Kees Mosch, bestuurslid van de OFS, geeft aan dat de spreker Frans Feldberg ondernemers op een luchtige wijze wegwijs zal gaan maken in de wereld van Big Data en de ontwikkelingen die op dit gebied gaande zijn. “Frans Feldberg komt uit onze regio en is goed bekend met de gemeente Schagen. Hij weet het onderwerp op een boeiende, maar ook zeer begrijpelijke wijze, te presenteren. Na deze presentatie heeft u een goed beeld over wat big data inhoudt en wat dit misschien voor uw bedrijf kan (gaan) betekenen. Ook als u denkt dat uw bedrijf hier niet direct mee te maken heeft, is het waarschijnlijk toch heel boeiend om zijn presentatie mee te maken”, aldus Kees Mosch. Aanmelden kan t/m 4 oktober via: aanmelden@ondernemendschagen.nl (mailto:aanmelden@ondernemendschagen.nl).

 

BIG data and Data-Driven Business Innovation: BIG opportunity, BIG threat, BIG hype or…. BIG value?

Frans Feldberg komt uit Alkmaar en is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en data-gedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande business model als door nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen. Dit zijn vragen die in zijn presentatie beantwoord zullen worden. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een ‘disruptive innovation’ is die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.