HiRB-subsidie voor opknappen bedrijventerreinen Witte Paal en Lagedijk

De Gemeente Schagen heeft in samenwerking met IBS en Ondernemers Federatie Schagen met succes een aanvraag ingediend bij de Provincie voor het project “Beeldkwaliteits- en duurzaamheidsfonds Schagen”. Dit project houdt in dat, als een ondernemer op het bedrijventerrein Lagedijk of Witte Paal wil investeren in zijn pand ter verbetering van de uitstraling of duurzaamheid (bijvoorbeeld zonne-energie), hier geld voor beschikbaar is.

 

De Provincie heeft voor de genoemde bedrijventerreinen totaal maximaal € 75.000 beschikbaar gesteld om op die wijze investeringen, die de beeldkwaliteit alsmede de verduurzaming van de bedrijfspanden ten goede komen, te stimuleren. De bijdrage bedraagt per aanvraag maximaal 25% van de investering met een absoluut minimum van € 1.500 en maximum van € 15.000 per aanvraag.

 

Eigenaren van bedrijfspanden (niet met bestemming detailhandel of kantoor) op genoemde bedrijventerreinen kunnen een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. De aanvraag dient te voldoen aan het aanvraagregelement Beeldkwaliteits- en Duurzaamheidsfondsen Noord-Holland Noord/Schagen.

 

Dit reglement is door het college goedgekeurd en is te vinden op www.schagen.nl (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/hirb-subsidie-voor-opknappen-bedrijven_41683.html)

 

Een aanvraag voor een bijdrage moet worden ingediend met het door ONHN beschikbaar gestelde aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is beschikbaar via de website: www.bedrijvenloketkopvannoordholland.nl (http://www.bedrijvenloketkopvannoordholland.nl) en dient inclusief alle bijlagen ingediend te worden met een email aan info@nhn.nl (mailto:info@nhn.nl).

 

Bron bericht: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/hirb-subsidie-voor-opknappen-bedrijven_41683.html)