Bedrijven blij met HiRB-subsidie

Enkele bedrijven hebben al gebruik gemaakt van de HIRB-subsidie (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). Deze subsidie is mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland en uitgevoerd via gemeente Schagen. Hiermee renoveerden de ondernemers hun bedrijfspand en maakten het duurzamer. Hoe mooi zoiets kan worden, willen Haulo en de gemeente graag laten zien op vrijdagmorgen 16 maart om 9.00 uur. Dan is er een feestelijke bijeenkomst aan de Fok 10 op bedrijventerrein Lagedijk.

Meerdere bedrijven hebben zonnepanelen gekocht voor op het dak. Andere voorbeelden zijn isolatieramen en isolatie van het dak. Hiermee slaan de bedrijven twee vliegen in één klap: verfraaiing en duurzaamheid. Een mooi voorbeeld hiervan laten Haulo en de gemeente graag zien. Wethouder Jelle Beemsterboer en de heer Klomp van Haulo geven ter plaatse uitleg en, ter stimulans aan anderen, een duurzaam presentje aan de aanwezigen.

Er is nog wat subsidiegeld over in het project “Beeldkwaliteits- en duurzaamheidsfonds Schagen”. Als een ondernemer op bedrijventerrein Lagedijk of Witte Paal zijn pand wil opknappen, zijn er dus nog mogelijkheden. Wellicht biedt de bijeenkomst aan de Fok hier inspiratie voor. Het gaat om ingrepen, die de verduurzaming van de bedrijfspanden en hun beeldkwaliteit ten goede komen.

Eigenaren van bedrijven op genoemde bedrijventerreinen kunnen een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Deze aanvragen dienen te voldoen aan het aanvraag regelement Beeldkwaliteits- en Duurzaamheidsfondsen Noord-Holland/Schagen. Dit reglement is door het college goedgekeurd en is te vinden op de pagina Bedrijventerreinen (https://www.schagen.nl/leven-ondernemen/bedrijventerreinen_43877/), via de website van de gemeente Schagen. Een aanvraag voor een bijdrage moet worden ingediend met het door ONHN beschikbaar gestelde aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is beschikbaar via de website: www.bedrijvenloketkopvannoordholland.nl (http://www.bedrijvenloketkopvannoordholland.nl) en dient inclusief alle bijlagen ingediend te worden met een email aan info@nhn.nl (mailto:info@nhn.nl).

 

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/bedrijven-blij-met-hirb-subsidie_43534.html)

hirb subsidie hirb subsidie