NVWA: Voorlopig geen handhaving op rookruimten

De NVWA heeft aangegeven dat zij tot het het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitsluitsel geeft over het verbod op rookruimten, niet zal handhaven. Op 13 februari 2018 heeft het gerechtshof Den Haag bepaald dat rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) komt eind februari 2018 met een reactie op deze uitspraak. Gaan ze in cassatie of niet? De NVWA heeft nu aangegeven dat zij tot het ministerie van VWS een beslissing neemt, in ieder geval niet gaat handhaven op rookruimten.

 

Wat betekent dit voor u?

De verwachting is dat het ministerie van VWS eind februari 2018 met een reactie komt. Zodra er meer duidelijkheid is, zal de NVWA hierop anticiperen. De NVWA zal daarom niet direct met handhaven van het rookverbod in rookruimten beginnen. U kunt dus tot het ministerie van VWS met een reactie komt, gebruikmaken van uw rookruimte(n).

 

Bron: Koninklijke Horeca Nederland (KHN) (https://www.khn.nl/nieuwsberichten/2018/02/nvwa-voorlopig-geen-handhaving-op-rookruimten)