Uitstel hoorzitting Pallas naar september

Bron: Gemeente Schagen

In tegenstelling tot eerdere berichten dat de hoorzitting in de bestemmingsplanprocedure voor Pallas in mei zou zijn, worden deze naar september verplaatst. Dit vanwege aanbevelingen die de gemeente kreeg van de Commissie m.e.r. (milieueffectrapportage). De 23 indieners van een zienswijze die voor de hoorzitting zijn uitgenodigd, hebben bericht ontvangen over dit uitstel.

Op 22 februari 2018 heeft gemeente Schagen het ontwerp bestemmingsplan en het Plan-MER (milieu effect rapportage) ter inzage gelegd. Dit bestemmingsplan is nodig voor de toekomstige vestiging van de PALLAS reactor in Petten. Tot 8 april was het mogelijk om zienswijzen in te dienen. Aan de hand van de zienswijzen beoordeelt de gemeenteraad of het ontwerp bestemmingsplan aangepast of aangevuld moet worden.


De gemeente heeft 23 zienswijzen ontvangen. Voordat de gemeenteraad hierover een besluit neemt, wil zij iedereen die een zienswijze heeft ingediend de mogelijkheid geven deze kort toe te lichten. Daarom organiseert de gemeenteraad een hoorzitting. Die zou in mei zijn, maar wordt verplaatst naar september. Dit in verband met een advies van de Commissie m.e.r. Uit dit advies blijkt dat de Plan-MER voldoet aan de eisen, maar de Commissie doet ook aanbevelingen. Onder meer over het inzichtelijk maken van de keten en het toelichten van hoe een keuze gemaakt is tussen de verschillende koelmethodes. Iedereen die interesse heeft kan dit advies inzien via de pagina over PALLAS op www.schagen.nl (https://www.schagen.nl/leven-ondernemen/pallas_45353/). De gemeente ziet graag dat alles compleet is voordat de hoorzitting  plaatsvindt. Zorgvuldigheid is in deze procedure van groot belang. De gemeente wil daarom voldoen aan de aanbevelingen van de Commissie m.e.r. Hiervoor is extra tijd nodig. Daarom is besloten om de hoorzitting te verplaatsen naar een nader te bepalen moment in september.

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/uitstel-hoorzitting-pallas-naar-september_44050.html)