Bestuursklas voor jonge (potentiële) bestuurders

De Bestuursklas biedt jonge (potentiële) bestuurders de kans om kennis en ervaringen te delen en zij krijgen inzicht in praktische zaken over bijvoorbeeld het oprichten van een stichting en het omgaan met lastige situaties. Het initiatief is gestart vanwege de problematiek bij veel organisaties in de regio Kop van Noord-Holland met betrekking tot vergrijzing van besturen en het gebrek aan instroom van jonge bestuurders. Veel organisaties in de zakelijke, maatschappelijke, sportieve en politieke domeinen worstelen met dit probleem en dit vormt een risico voor de toekomstige bestuurskracht in de regio.

 

Bestuursklas

Dit initiatief betreft een tweejarige opleiding met in totaal zo’n 14 bijeenkomsten in de periode november-maart. De lessen worden met name gegeven door Liesbeth Halbertsma (liesbethhalbertsma.nl (http://liesbethhalbertsma.nl)), voorheen directeur bij De Baak. 

Rabobank Kop van Noord-Holland ondersteunt dit initiatief samen met TESO, de veerdienst van Texel. In 2014 is een eerste groep jonge (potentiële) bestuurders van Texel gestart die door TESO is ondersteund en in 2016 is een tweede groep gestart met kandidaten van Texel en het vasteland die door TESO en Rabobank werd ondersteund. De ervaringen met de eerste twee groepen zijn heel positief, vandaar dat dit initiatief ook in 2018 uitgevoerd zal worden.

 

Werving, aanmelden en selectie?

- Geïnteresseerden van 25 tot 40 jaar kunnen zich aanmelden via bestuursklas@texel.nl (mailto:bestuursklas@texel.nl).

- Er zijn 6 plekken voor Texelse deelnemers en 6 plekken voor jonge bestuurders uit de Noordkop.

- De selectiegesprekken voor deze editie van de Bestuursklas vinden eind augustus plaats.

- De kosten van de opleiding worden gedragen door Rabobank en TESO.