Gemeente Schagen biedt ondernemers training "Goed omgaan met dementie" aan

Schagen werkt aan dementievriendelijk Noord-Holland

Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, heeft de gemeente Schagen het stokje van gemeente Alkmaar overgenomen, in de ontwikkeling naar een dementievriendelijk Noord-Holland. Ook Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen op een veilige en prettige manier aan het openbare leven kan meedoen.

Gemeente Schagen spant zich al langere tijd in om voor kwetsbare groepen, zoals ook mensen met dementie en hun mantelzorgers, een veilige en fijne gemeente te zijn. Informatie over de verschillende activiteiten en diensten die de gemeente hiervoor biedt, zijn te vinden op onze pagina ’dementievriendelijk’.


Gratis training voor ondernemers en verenigingen
In de week na 21 september gaat gemeente Schagen zowel ondernemers als clubs en verenigingen benaderen met het aanbod om hun personeel en vrijwilligers gratis een training te laten volgen over omgaan met mensen met dementie. In de periode na september worden deze trainingen en/of informatiebijeenkomsten op verzoek georganiseerd. Meer informatie over de trainingen is te vinden op www.samendementievriendelijk.nl (http://www.samendementievriendelijk.nl)
Of download de flyer over de training: Klantvriendelijk is óók dementievriendelijk (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-1-84129/download/flyer_gemeente_schagen_-_dementievriendelijke_ondernemers.pdf)


Klantvriendelijk is óók dementievriendelijk. Of je nu kapper bent, een winkel hebt, een horecazaak runt of baliepersoneel heeft: ook jij kunt je klantvriendelijkheid verbeteren door gebruik te maken van de gratis training ‘Goed omgaan met dementie’. Een dementievriendelijke onderneming biedt een veilige omgeving voor álle klanten en bezoekers, ook als zij dementie hebben. Met een gratis training ‘Goed omgaan met dementie’ leren jouw medewerkers dementie herkennen en leren zij hoe zij mensen met dementie het beste kunnen benaderen. Voor meer info en aanmel­ding kun je contact opnemen met Nazrien Pirbux, op telefoonnummer 0224 - 210 400 of e-mail Nazrien.pirbux@schagen.nl (mailto:Nazrien.pirbux@schagen.nl)


De gemeente hoopt begin volgend jaar, als de campagne voor Noord-Holland Noord van Samen Dementievriendelijk wordt uitgerold, het predicaat Dementievriendelijke gemeente te verkrijgen. Wethouder Sigge van der Veek van Samenlevingszaken zegt hierover: “Natuurlijk zijn we trots als we dat predicaat straks officieel krijgen, maar waar het ons écht om te doen is, is dat iedereen in onze gemeente zich veilig en welkom voelt om mee te doen in de maatschappij. Dus óók mensen met dementie en hun mantelzorgers. Daar kunnen we met z’n allen voor zorgen en daar gaan we voor!”

In de huidige situatie wonen ruim 900 mensen met dementie in gemeente Schagen. Naar verwachting is dit aantal in 2040 verdubbeld.

Bron bericht: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/schagen-werkt-aan-dementievriendelijk-noord-holland_45145.html)

 

 

HR_SAG112_Flyer_Dementievriendelijk_Ondernemers_03 HR_SAG112_Flyer_Dementievriendelijk_Ondernemers_03