Bijeenkomst georganiseerde ondermijnende criminaliteit

Maandag 19 november

Heeft u ook wel eens het gevoel bij een andere onderneming “Dat kan niet kloppen. Ik zie er nooit een klant en toch moet die hoge huur opgebracht worden”. Mogelijk heeft u gelijk en is er sprake van een netwerk dat zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. De onderwereld vermengt zich in toenemende mate met de bovenwereld. We spreken daarbij van ‘georganiseerde ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en raakt hen economisch en dat is niet acceptabel. 

Op 19 november wordt er door gemeente Schagen, de politie en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) samen met de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) een bijeenkomst georganiseerd om georganiseerde ondermijnende criminaliteit te bespreken en te herkennen. Tijdens deze avond willen eerder genoemde partijen u graag iets vertellen over aanpak en de ontwikkelingen. Daarnaast willen zij met u van gedachten wisselen. U bent van harte uitgenodigd om samen met collega-ondernemers en met deskundigen van gedachten te wisselen over de noodzaak en de mogelijkheden om het MKB weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Aanmelden

Om organisatorische redenen willen wij u, indien u deze bijeenkomst wilt bijwonen, verzoeken om u uiterlijk zondag 18 november aan te melden via info@ondernemendschagen.nl (mailto:info@ondernemendschagen.nl), onder vermelding van “aanmelding 19 november”. Indien u met meerdere personen wilt komen kan dat uiteraard. Wij vragen u dit wel aan te geven bij uw aanmelding.


Locatie

Gemeentehuis Schagen
Laan 19
1741 EA Schagen


Programma

18.15 uur          Ontvangst met koffie/ thee en broodje.

 

19.00 uur          Welkomstwoord door burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen, gemeente Schagen

 

19.10 uur          Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit (door Els Prins, VNO-NCW)

 

19.50 uur          Ondernemer aan het woord over zijn/ haar aanpak van ondermijning.

 

20.00 uur          Discussie aan de hand van stellingen/ vragen uit de zaal (begeleid door dagvoorzitter)

 

20.30 uur          Afronding plenaire deel door dagvoorzitter, ruimte voor netwerken

Bijeenkomst 19 november Bijeenkomst 19 november