Economisch Forum komt met visie op bereikbaarheid van Noord-Holland Noord

Aangeleverd door: VNO-NCW West

Alles wijst erop dat de mobiliteitsgroei aan zal houden. Een van de oorzaken is dat de werkgelegenheidsgroei en de woningbouw zich over een groter gebied spreiden. De grenzen tussen Noord-Holland Noord en het gebied van de Metropoolregio Amsterdam vervagen steeds meer. Daarom presenteert het Economisch Forum een visie op de bereikbaarheid van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal vanuit een breed economisch perspectief. Het programma voor de komende 20 jaar omvat zowel een openbaar vervoer-programma, fiets-infrastructuur en spitsmijden als ook een stevig investeringsprogramma voor de weginfrastructuur. Waarbij verbetering van doorstroming, veiligheid en leefbaarheid met elkaar gecombineerd worden.
 

Met concrete voorstellen vanuit alle subregio’s boven het Noordzeekanaal. Aan de uitvoering wil het Economisch Forum met de overheidspartners de komende jaren graag aan de slag.

Download de complete visie hier (https://economischforumhba.nl/wp-content/uploads/2024/02/Visie-bereikbaarheid_Economisch-Forum__feb_2024.pdf).

Aangeleverd door: VNO-NCW West (https://www.vno-ncwwest.nl/)

Schermafbeelding 2024-02-19 152048 Schermafbeelding 2024-02-19 152048