Omgevingsvisie stad Schagen 2024

De reactietermijn bedraagt 6 weken

De gemeente Schagen heeft de omgevingsvisie voor de stad Schagen verder uitgewerkt. Dit is de Omgevingsvisie Stad Schagen 2040. Hierin geeft het college aan hoe de stad zich in de komende jaren mag ontwikkelen. Op basis van deze omgevingsvisie kan de gemeente projecten starten en worden marktpartijen uitgenodigd om plannen te ontwikkelen.


Balans tussen wonen, werken en leven

In de Omgevingsvisie Schagen hebben we met elkaar afgesproken wat we belangrijk vinden. In deze visie geven we aan op welke plek we dat mogelijk gaan maken. Waar gaan we gebieden opnieuw ontwikkelen? Waar gaan we uitbreiden? Waar sporten we en waar werken we? Alle opgaven waar we de komende jaren voor staan worden integraal bekeken.


Simco Kruijer, wethouder gemeente Schagen: ”De ontwikkeling van de stad Schagen gaat altijd door. Wij willen blijven werken aan het sterker maken van onze mooie regio marktstad, aan het opstarten van projecten en het organiseren van genoeg woonruimte op geschikte plekken voor de komende jaren. Daarom is het belangrijk een visie te hebben op de groei van Schagen. De toevoeging van Schagen Oost aan de visie voorziet daar mede in. Met de ter inzagelegging zetten we de volgende stap in het proces.”

 

Omgevingsvisie Stad Schagen 2040
Vorig jaar zomer lag een ontwikkelvisie stad Schagen in ontwerp klaar. Hierop zijn toen ook zienswijzen ontvangen. Hierin kon toen de ontwikkeling van Schagen Oost nog niet meegenomen worden. In deze nieuwe visie is de uitwerking van Schagen Oost wel meegenomen. Ook is de visie voor de stad geactualiseerd en zijn de ingediende zienswijzen op de ontwikkelvisie Stad Schagen meegenomen in de nieuwe visie. Door de intreding van de omgevingswet heet dit stuk nu ‘Omgevingsvisie Stad Schagen 2040’. Deze omgevingsvisie gaat nu voor 6 weken ter inzage waarmee de vaststellingsprocedure wordt gestart. De uiteindelijke vaststelling van de omgevingsvisie Stad Schagen is beoogd in de raadsvergadering van 9 juli. Daarmee zal - na vaststelling van de omgevingsvisie - ook de Wet Voorkeursrecht Gemeenten van Schagen Oost verlengd worden.


Inspraak

Het plan is met inspraak tot stand gekomen. Eerder zijn voor de gehele stad Schagen bijeenkomsten georganiseerd. Voor Schagen Oost zijn er in december 2023 en in januari 2024 twee participatiebijeenkomsten georganiseerd. Ook nu mogen belanghebbenden nog een reactie geven. De reactietermijn bedraagt 6 weken. De reacties worden daarna via het college aan de gemeenteraad aangeboden.

Screenshot 2024-03-11 at 11-58-46 Homepage NL Gemeente Schagen Screenshot 2024-03-11 at 11-58-46 Homepage NL Gemeente Schagen