Subsidieregeling Toekomstbestendige bedrijventerreinen Noord-Holland

Aangeleverd door: gemeente Schagen

De provincie Noord-Holland investeert in de verduurzaming en ruimtelijke kwaliteit van bedrijventerreinen. Hiervoor heeft de provincie twee subsidieregelingen:

Toekomstbestendige Bedrijventerreinen voor fysieke maatregelen (opvolger van de bekende HIRB-regeling) (https://www.noord-holland.nl/Loket/Producten_en_Diensten/Producten_op_alfabet/T/Toekomstbestendige_bedrijventerreinen_Noord_Holland_2024_subsidie)
De subsidie Toekomstbestendige Bedrijventerreinen is de opvolger van de HIRB-subsidie van afgelopen jaren. Subsidie kan door gemeenten aangevraagd worden voor duurzaamheidsmaatregelen en herstructureringsprojecten op bedrijventerreinen. Ook kan een gemeente met behulp van de subsidie Toekomstbestendige Bedrijventerreinen een duurzaamheidsfonds voor de bedrijventerreinen in haar gemeente openen, waarmee individuele bedrijven subsidie kunnen aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen. De tender voor de subsidie loopt van 18 april tot en met 30 mei 2024.
 

Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties (OTW), voor onderzoek en procesondersteuning (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2024/Maart_2024/Noord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=NH+Weekbericht+13+-+2024&utm_content=https%3A%2F%2Fwww.noord-holland.nl%2FActueel%2FArchief%2F2024%2FMaart_2024%2FNoord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen)
De bekende OTW-subsidie is beschikbaar voor procesmaatregelen en onderzoek op het gebied van georganiseerd beheer (parkmanagement), duurzaamheid en efficiënt ruimtegebruik op bedrijventerreinen. Subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten, ondernemers- en parkmanagementverenigingen.


Aanvullende informatie, zie:

- Toekomstbestendige Bedrijventerreinen voor fysieke maatregelen (opvolger van de bekende HIRB-regeling) (https://www.noord-holland.nl/Loket/Producten_en_Diensten/Producten_op_alfabet/T/Toekomstbestendige_bedrijventerreinen_Noord_Holland_2024_subsidie)
- Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties (OTW), voor onderzoek en procesondersteuning (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2024/Maart_2024/Noord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=NH+Weekbericht+13+-+2024&utm_content=https%3A%2F%2Fwww.noord-holland.nl%2FActueel%2FArchief%2F2024%2FMaart_2024%2FNoord_Holland_stimuleert_ontwikkeling_bedrijven_en_haventerreinen)

Provincie NH Provincie NH