De gemeenteraad van Schagen behandelt verzoek van de Ondernemers Federatie Schagen

Gemeente Schagen - De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) heeft onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Schagen ter financiering van de OFS. Op woensdag 4 december wordt het verzoek door de commissie bestuur behandeld en op 17 december door de raad.

De OFS heeft de gemeente Schagen verzocht te komen tot de oprichting van een ondernemersfonds ter structurele financiering van de activiteiten van de OFS via een opslag van 3% op de WOZ-belasting niet-woningen voor zowel de eigenaar als de gebruiker met ingang van het jaar 2014. Deze structurele financiering is noodzakelijk om op professionele wijze de belangenbehartiging voor het bedrijfsleven vorm en inhoud te geven. Gezien de omvang van de gemeente en het aantal ondernemingen en -verenigingen daarbij, kan dit niet langer op een informele wijze, op basis van de inzet van alleen vrijwilligers vorm gegeven worden. Hiervoor is een professionele organisatie noodzakelijk, financieel gevoed vanuit een ondernemersfonds.

Heeft u vragen over de OFS? Mail de voorzitter via: voorzitter@ondernemendschagen.nl (mailto:voorzitter@ondernemendschagen.nl).