Verkiezing Ondernemer van het Jaar 2013

In de (nieuwe) gemeente Schagen

Met de oprichting van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) komt een einde aan ruim vijf jaar Stichting Stadsmanagement (SMS). SMS organiseert voor de laatste keer de verkiezing van de Ondernemer van het jaar 2013 en van de Startende Ondernemer van het jaar 2013.

De uitslag van de verkiezing wordt bekend gemaakt op het Ondernemersfeest Schagen dat wordt gehouden op zaterdag 11 januari 2014 in Brekers, Helmweg 9, Groote Keeten.
Tijdens deze avond wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Schager Courant Publieksprijs.

Genomineerden
Uit een ‘longlist’ met kandidaten is door ondernemers een selectie gemaakt, waarbij criteria gehanteerd zijn als: onderscheidend, innovatief, expansief en van betekenis zijn voor de gemeente Schagen, een betrouwbare ondernemer zijn en duurzaamheid.
Op deze wijze zijn voor de ‘gevestigde’ bedrijven vijf en voor de ‘starters’ drie nominaties tot stand gekomen. In alfabetische volgorde zijn dat:

‘Gevestigden’:
Aannemingsbedrijf K. Dekker, Krabbendam,
Oude Vaart 91, 1749 ZG Krabbendam, 0226-391629, www.kdbv.nl
Dit bedrijf behoort tot de top tien van ondernemers in Noord-Holland.
Duurzaam bouwen, op zoek naar een juiste balans tussen mens, milieu en meerwaarde, staat hoog in het vaandel. De directie bestaat uit Marcel Stoop, Klaas Jan Dekker en Erik Ruiter.
De missie: vanuit oprechte maatschappelijke verantwoordelijkheid een innoverend en toonaangevend bouwbedrijf zijn dat opdrachten uitvoert in een hoge kwaliteit vanuit een sterke financiële organisatie.

Bakkerij ’t Are Brood, Schagen.
Nieuwstraat 77, Schagen, info@tarebrood.nl; www.tarebrood.nl
Rob en Gert Jan Slijkerman hebben onlangs aan de Nieuwstraat in Schagen deze bijzondere bakkerij gevestigd vanuit de filosofie: ‘Lekker brood, gebakken op een andere manier.’
Terug naar hoe boeren, molenaars en bakkers het vroeger deden op basis van biologisch geteeld graan, gemalen op de molensteen.
Rob en Gert Jan zijn de derde generatie Slijkerman van de in 1936 door Gert Slijkerman en Dieuwertje Visser opgerichte bakkerij aan ’t Noord in Schagen.

Dierenartsenpraktijk Schagen.
Zijperweg 11, Schagen. 0224-213527, www.dapschagen.nl
Een team van vier dierenartsen met hun medewerkers, heeft het afgelopen jaar een mooi nieuw bedrijfsgebouw betrokken aan de Zijperweg.
Simon Hakkesteegt en zijn mensen staan borg voor kwaliteit, toewijding en laagdrempeligheid. De praktijk is 24/7 bereikbaar ten behoeve van huisdieren maar ook voor melkvee, paarden, schapen en duiven.

Gezondheidscentrum Hoep-Zuid Schagen.
Zuiderweg 27, 1741 NA Schagen. 0224-218100, www.gezondheidscentrumhoepzuid.nl
info@gezondheidscentrumhoepzuid.nl.
Lucia Bouma en Ingela Hermans zijn de stuwende krachten achter dit samenwerkingsverband van verschillende zelfstandige behandelaars die zich richten op de gezondheid van mensen.
Men kan hier terecht voor onder meer Acupunctuur, Fysiotherapie, Homeopathie, Kinderfysiotherapie, Logopedie, Tandarts, Mondhygiëne, Osteopathie, Pedicure, Podologie, Fitness en Fitkids.
Inmiddels zijn in dit nagelnieuwe pand ook een apotheek, een huisartsenpraktijk en een hulpmiddelenwinkel gevestigd.

Slagerij Kokkelkoren, Callantsoog.
Dorpsplein 28, 1759 GN Callantsoog. 0224-581512, www.kokkelkoren.uw-slager.nl
Een moderne slagerij met ouderwetse principes onder het motto “laat de natuur haar werk maar doen, dan zorgen wij voor het ambacht”.
Deze slagerij wordt gerund door de derde generatie Kokkelkorens: Opa Dirk begon zo’n 80 jaar geleden een slagerij in de Oude Slotstraat in Schagen.

‘Starters’:
Dekker Horeca (Café de Ruif), Tuitjenhorn.
Koorndijk 84, 1747 GD Tuitjenhorn, 0226-391295, www.cafederuif.com; info@cafederuif.com
Hylke Dekker is sinds april 2013 de uitbater van dit dorpscafé voor jong en oud.
Een café dat overigens al meer dan vijftig jaar een begrip is in de regio.

Durf IT, Schagen.
Vinkenhof 63, 1742 JB Schagen, 087-8706601 & 06-24657226, www.durfit.com
Drs. Ing. Irma Meinema startte met ‘Durf IT’ een IT-riskmanagementorganisatie.
Brengt de risico’s van IT-omgevingen in kaart en adviseert over de te nemen maatregelen.

Tea & Beans, Makadocentrum Schagen.
Makadocentrum 81, 1741 JA Schagen, 0224-213454, tea-n-beans@ziggo.nl
Jenno en Mariëlle Jong waagden een sprong in het diepe en begonnen onder het motto ‘een pure smaakbeleving’ een speciaalzaak in koffie, thee, bonbons en leuke aanverwante artikelen in het Makadocentrum.

Ondernemers, breng je stem uit!
Alle ondernemers in de (nieuwe) gemeente Schagen worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen op één van de kandidaten in beide rubrieken.
Stemmen kan tot en met 31 december 2013, 23u59. Doe mee!
Zie verder ook www.smsschagen.nl

Lezersprijs Schager Courant
Lezers van de SC worden de komende weken in de gelegenheid gesteld hun favoriete bedrijf te kiezen, eveneens in beide rubrieken, ‘starters’ en ‘gevestigden’.
Let dus op de krant!

Nadere informatie?
E mail: stadsmanager@smsschagen.nl (mailto:stadsmanager@smsschagen.nl) of kijk op www.smsschagen.nl (http://www.smsschagen.nl) / www.ondernemendschagen.nl/ondernemersverkiezing (http://www.ondernemendschagen.nl/pg-27000-7-73058/pagina/stemmen.html)]