Meerderheid raad stemt in met verzoek van Ondernemers Federatie Schagen

ingevoerd op 18-12-2013

De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) heeft in oktober 2013 een verzoek bij de gemeente Schagen ingediend, voor het opstarten van een ondernemersfonds ter financiering van de OFS. Tijdens de raadsvergadering van 17 december is dit verzoek door de gemeenteraad van Schagen behandeld. Hans Bouterse, voorzitter van de OFS, heeft voorafgaand aan de behandeling van het agendapunt een korte mondelinge toelichting gegeven over het belang en de speerpunten van de OFS. Daarnaast heeft hij benadrukt dat door het kiezen voor deze vorm van financiering van de OFS, de “freeriders”, bedrijven die wel profiteren maar niet meebetalen, worden uitgesloten.

Een meerderheid van de raad heeft het voorstel omtrent het opstarten van een ondernemersfonds ter financiering van de OFS, aangenomen. Daarmee is de opslag van 3% op de WOZ-belasting niet-woningen, voor zowel de eigenaar als de gebruiker, met ingang van 2014 een feit. In januari zal de OFS een overeenkomst aangaan met de gemeente Schagen. In de betreffende overeenkomst zullen enkele afspraken en de voorwaarden voor besteding van de gelden opgenomen worden.

Het bestuur van de OFS is blij met het aangenomen raadsvoorstel en het hiermee, door een meerderheid van de raad, uitgesproken vertrouwen in de OFS.
Ondernemers Federatie Schagen (OFS) Ondernemers Federatie Schagen (OFS)