Het bestuur van OFS kijkt terug op geslaagde Ledenvergadering

Schagen – Op dinsdagavond 2 september vond de eerste Algemene Ledenvergadering van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) plaats. Het bestuur van de OFS is zeer tevreden over de hoge opkomst. Ruim 100 ondernemers/onderneemsters waren aanwezig in de Ooievaar in Warmenhuizen om geïnformeerd te worden over de OFS. Hieruit blijkt de grote interesse van ondernemers in de OFS.

Hans Bouterse heeft de aanwezigen kort geïnformeerd over het oprichtingstraject van de OFS en de doelstellingen. Belangrijk is dat de Kop van Noord-Holland geen “blinde vlek” wordt. De OFS is opgedeeld in 5 sectoren/sectorcommissies. Dit zijn de sectoren Agribusiness, Detailhandel, Horeca, Industrie&Bedrijven en Recreatie&Toerisme. Elke sectorcommissie heeft een voorzitter die zitting neemt in het bestuur van de OFS. Er is een onafhankelijk voorzitter. Hoewel de OFS al enige tijd draait, dienden de voorzitter en de sectorvoorzitters statutair gezien, tijdens deze vergadering, officieel vastgesteld te worden. De aanwezigen gingen unaniem akkoord met het voorgestelde bestuur. De bestuursleden zijn aldus nu formeel benoemd. Het betreft:
Onafhankelijk voorzitter_ Hans Bouterse
Voorzitter sector Agribusiness_ Nen Sneekes (tevens penningmeester OFS)
Voorzitter sector Detailhandel_ Hans Blaauw
Voorzitter sector Horeca_ Silvia Pronk
Voorzitter sector Industrie&Bedrijven_ Wim Smink
Voorzitter sector Recreatie&Toerisme_ Kees de Wit (tevens secretaris OFS)

Na de benoeming van het bestuur hebben de sectorvoorzitters allemaal een korte toelichting gegeven over de eigen sectorcommissie. De commissieleden zijn voorgesteld en daarnaast werden in het kort de speerpunten per sector benoemd.

Vervolgens heeft Menno Bes, bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Schagen, de gelegenheid gekregen om zichzelf voor te stellen aan de aanwezigen tijdens de vergadering. Hij heeft een toelichting gegeven over zijn functie bij de gemeente Schagen. Hij is hét aanspreekpunt binnen de gemeente voor ondernemers en met name voor ondernemers die met complexe situaties te kampen hebben.

Als afsluiting van de vergadering heeft Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, een presentatie over het Ontwikkelingsbedrijf NHN en waar zij zich mee bezig houden verzorgd. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN stuurt o.a. aan op samenwerking en regiomarketing en heeft een ondernemersloket waar ondernemers met vragen terecht kunnen, bijv. omtrent vestigingslocaties en financieringsmogelijkheden.
Onze regio scoort goed op het gebied van energie (vb. ECN), water (vb. PWN Andijk) en Agri (vb. Groentesector en Seed Valley). Het is belangrijk om in deze drie zaken, waar wij in de toekomst een tekort van dreigen te hebben, te investeren.
Noord-Holland-Noord is kansrijk. Ondernemers en bewoners uit deze regio moeten dan ook trots zijn op hun regio en dit veel meer uitstralen en uitdragen. Regio Noord Holland Noord dient nationaal bekend te worden als een regio waar het goed werken, wonen en recreëren is.

Het verslag van de Algemene Ledenvergadering downloaden, klik hier (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-7-53168/download/1409.html).
De presentatie van de OFS downloaden, klik hier (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-7-53167/download/algemene_ledenvergadering_ofs__presentatie_ofs.html).
De presentatie van Thijs Pennink downloaden, klik hier (http://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-7-53166/download/algemene_ledenvergadering_ofs__presentatie_thijs_pennink_nhn.html).
Hans Bouterse Hans Bouterse
Sectorvoorzitters OFS Sectorvoorzitters OFS
Hoge opkomst Hoge opkomst