Geluksplekken gemeente Schagen - Kom ook naar de bijeenkomst

Dinsdag 17 april van 16:00 tot 17:30 of van 19:00 tot 20:30

Dinsdag 17 april geven Burgemeester Marjan van Kampen en ‘geluksprofessor’ Leo Bormans het startsein voor de nominaties van Geluksplekken in gemeente Schagen, tijdens het evenement ‘Plek van Geluk’ in Alpha in Schagen (Loet 13). 

De geluksprofessor geeft tijdens het evenement toelichting op de zoektocht naar plekken van geluk van de inwoners. Hij legt uit dat er elders in ons land al dergelijke ‘happy spots’ zijn en hoe gemeente Schagen die ook kan krijgen. Op het evenement gaan wij het gesprek aan met kinderen, buurtbewoners en professionals uit de hele gemeente om zo aandacht vestigen op geluk en bijzondere plekken bij u in de buurt. Bent u ook zo trots op een plek in de buurt waar u woont, een plek met een verhaal, waar u zich fijn voelt of een plek waar u leuke ideeën krijgt?
Meld je dan gratis aan voor één van de bijeenkomsten en nomineer uw Geluksplek via de website van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/leven-ondernemen/geluksplekken_45389/).

 

Ook alle ondernemers uit de gemeente Schagen zijn welkom bij het event ‘Plek van Geluk’.

Waarom ondernemers? In de steden waar reeds geluksplekken zijn, zijn deze plekken verbonden met lokale ondernemers. Toeristen en inwoners worden uitgenodigd om ondernemers in de buurt van een geluksplek te bezoeken. Dit zouden wij in Schagen ook kunnen uitvoeren mits ondernemers bij het proces betrokken worden.

Wat zijn geluksplekken? Simpelweg zijn geluksplekken bestaande plekken die onze inwoners bijzonder vinden en die wij meer onder de aandacht kunnen brengen. Dit kan resulteren in toeristische kansen door bijvoorbeeld een geluksroute op te zetten en activiteiten op deze plekken te ontplooien.
 

Programma

Eerste bijeenkomst (16:00 – 17:30 uur) - Waarom geluksplekken?

- Inloop van 16:00  – 16:15 uur

- Opening door Burgemeester Marjan van Kampen

- Geluk en Geluksplekken door Leo Bormans

- Paneldiscussie met Leo Bormans en andere professionals

 

Tweede bijeenkomst (19:00 – 20:30 uur) - Wat is jouw geluksplek?

- Inloop van 19:00 – 19:15 uur

- Opening door Burgemeester Marjan van Kampen

- Geluk en Geluksplekken door Leo Bormans / Wat is jouw geluksplek?

 

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/leven-ondernemen/geluksplekken_45389/)