Nieuwsbrief Duurzaamheidspodium - nummer 2

10 oktober 2018

Bron Nieuwsbrief: https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium (https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium)

 

Social Wall op Duurzaamheidspodium Schagen
Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, worden in Schagen ondernemers met elkaar en met jongeren verbonden. Tijdens het Duurzaamheidspodium in CineMagnus is er live op het scherm te zien hoe vraag en aanbod elkaar vinden. Ondernemers die een vraag hebben aan andere ondernemers of die bijvoorbeeld een stagiair nodig hebben, kunnen hun vraag of aanbod op de Social Wall plaatsen. Studenten die juist zoeken naar zo’n kans, melden zich aan. De Social Wall is een portaal om met elkaar in contact te komen. Als er ondernemers zijn met een vraag kunnen zij zich aanmelden op de Social Wall. Een andere ondernemer kan de oplossing hebben en zich ook melden. Zo creëren we kansen. Dat geldt ook voor ondernemers die een student zoeken, meer informatie of iets anders waarmee een aanwezige op het podium kan helpen. Het is wel nodig dat de ondernemers hun Twitter en Linkedin hebben ingesteld. Tijdens het evenement is er een social media-expert aanwezig om te helpen bij vragen hierover. 

Call to Action!
BNG Bank en VNG zijn op zoek naar financierbare ideeën rondom energietransitie, afval en circulaire economie om zo veel mogelijk impact te maken op met name Global Goal 12 (http://www.sdgnederland.nl/sdgs/doel-12-duurzame-consumptie-en-productie/): ‘verantwoorde consumptie & productie’. Zij roepen ondernemers op om t/m 9 september a.s. sociaal ondernemende ideeën (dat wil zeggen: ideeën die maatschappelijke meerwaarde creëren, ofwel ‘impact’) in te dienen via de website (https://vng.nl/voor-ondernemers-call-to-action). Na een voorselectie, voorrondes, en een landelijke finale, wordt het winnende idee drie dagen door BNG Bank begeleid om tot een financierbare business case te komen. Als dit lukt, wordt er financiering verstrekt en wordt de onderneming een half jaar begeleid door BNG Bank tijdens de uitrol (start begin 2019). Meer informatie over het exacte proces kunt u vinden op de website (https://vng.nl/voor-ondernemers-call-to-action).

De petitie #Toekomststoel is online!
Precies 1 jaar geleden is de #Toekomststoel ontstaan, een idee uit het brein van Jan Terlouw. De #Toekomststoel is een lege stoel die in iedere vergadering en elk overleg de toekomst vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Ook de leiders van ons land moeten continu herinnerd worden aan het belang van een duurzame wereld van morgen. Daarom pleiten wij voor een Toekomststoel in de Tweede Kamer. Een 151ste, lege zetel die ervoor zorgt dat de leden die het volk vertegenwoordigen rechtvaardige keuzes maken voor de toekomstige generaties. Om de stoel deze prominente plek in Den Haag te geven zijn 40.000 handtekeningen nodig. Help mee en teken de petitie hier (https://petities.nl/petitions/toekomststoel-geef-de-toekomst-een-151ste-zetel-in-de-tweede-kamer?locale=nl).  

Ook op het Duurzaamheidspodium wordt de ‘Toekomststoel (http://www.toekomststoel.nl/)’ aangeschoven. Basisschoolleerlingen hebben samen met leerlingen van het Regius College de Toekomststoel versierd en hun boodschap voor de toekomst van Schagen uitgesproken. Hun stem wordt gepresenteerd op het Duurzaamheidspodium.

Inschrijving Duurzaamheidspodium geopend
Mis het Duurzaamheidspodium niet! Bent u ondernemer, vakspecialist of student dan kunt u zich hier (https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium/aanmelden_45590/) inschrijven tot en met 1 oktober 2018. De eerste 60 aanmeldingen zijn al binnen, wees er snel bij!

Praktische informatie
Het Duurzaamheidspodium is op woensdag 10 oktober in de Kinepolis CineMagnus bioscoop van Schagen. De bijeenkomst start met een energieontbijt om 07.30 uur en duurt tot 13.00 uur met aansluitend een netwerklunch. Tijdens het programma praten vooraanstaande sprekers samen met lokale ondernemers over welke impact wij met elkaar kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. Waarbij er concrete voorbeelden zijn hoe ondernemers uit Schagen en in onze regio elkaar informeren over ontwikkelingen, innovaties en initiatieven op het gebied van duurzame energie, warmte, klimaatadaptatie, circulaire grondstoffen, MVO, financiën en mobiliteit.
 
Datum: 10 oktober 2018 | Dag van de Duurzaamheid
Tijd: 07.30 – 14.00 uur
Locatie: Kinepolis CineMagnus, Groterwallerweg 2, 1742 NM Schagen.
Toegang: gratis