Nieuwsbrief Duurzaamheidspodium - nummer 3

10 oktober 2018

Bron Nieuwsbrief: https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium (https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium)

 

Datum: 10 oktober 2018 | Dag van de Duurzaamheid
Tijd: 07.30 – 14.00 uur
Locatie: Kinepolis CineMagnus, Groterwallerweg 2, 1742 NM Schagen.
Toegang: gratis
Aanmelden: Inschrijven duurzaamheidspodium (https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium/aanmelden_45590/)

 

Zorg voor een leefbare aarde… geef de toekomst een stoel
Houden we bij belangrijke beslissingen wel voldoende rekening met de toekomst? Kunnen we de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen ook mee laten wegen in de besluiten die we nemen? Immers, we hebben de wereld te leen van onze kinderen…. De Toekomststoel is bedacht om ook kinderen een plek aan een vergadertafel te geven. Een lege stoel die wordt aangeschoven en die de stem van het kind symboliseert. Wat zouden kinderen vinden van hetgeen wij bespreken? Hoe wordt hun wereld betrokken bij onze beslissingen? Worden ook hun belangen wel voldoende meegewogen?
  
Belangrijk signaal
Want het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels een plek vrijgemaakt voor de Toekomsstoel. Daarmee wordt een belangrijk signaal afgegeven: de gemeente Schagen houdt bij elke beslissing rekening met een goede, gezonde en duurzame toekomst voor onze kinderen.

Bekijk de video hier (https://mailchi.mp/cfb84ee8c17a/nieuwsbrief-dzp)


Burgemeester Marjan van Kampen: “…Gemeente moet het goede voorbeeld geven…”
Burgemeester Marjan van Kampen is oprecht betrokken bij een duurzame toekomst. En ziet ondernemers daarbij als belangrijke aanjagers: “Ondernemers zien eerder mogelijkheden en kansen. Zij weten innovatieve ontwikkelingen kansrijk te maken. Daarbij moet de gemeente zich facilitair en ondersteunend opstellen. Wij moeten helpen om die kansen mogelijk te maken, belemmeringen weg te nemen en de juiste voorwaarden te scheppen. Daar waar mogelijk moeten we het goede voorbeeld geven.”
 
Ondernemende gemeente
Maar liggen ondernemer en overheid daarbij niet te ver uit elkaar? “Nee,” vindt de burgermeester,“ Schagen is een ondernemende gemeente. Wij zijn er ook voor de ondernemers. Nu, maar ook in de toekomst. Ook wij als overheid willen graag resultaten bereiken. Vooral als het gaat om een schone, leefbare en duurzame toekomst. Wat ons betreft blijft het niet bij woorden, maar gaan we het ook doen!”

Bekijk de video hier (https://mailchi.mp/cfb84ee8c17a/nieuwsbrief-dzp)

 

Huiswerk
Natuurlijk willen wij na deze intensieve ochtend dat u met heel veel inspiratie naar huis gaat. Maar wij willen ook over gaan tot actie. Daarom vragen wij u om alvast na te denken welke belofte u voor uzelf wilt/kunt maken als het gaat om Duurzaamheid. Neemt u zich voor om binnen 2 maanden na het podium een offerte aanvraagt voor zonnepanelen of wilt u zorgen dat uw vervoersbewegingen binnen 1 jaar verminderd zijn met 10%? Het lijken allemaal kleine stapjes, maar deze stapjes zorgen voor een duurzamere wereld ook voor uw kinderen en hun kinderen.

Inschrijving Duurzaamheidspodium
Mis het Duurzaamheidspodium niet! Bent u ondernemer, vakspecialist of student dan kunt u zich hier inschrijven tot en met 5 oktober 2018. Veel ondernemers hebben zich al ingeschreven, wees er snel bij!

Kinepolis Cinemagnus IS ‘MAGNIFIEK’
Wij organiseren het Duurzaamheidspodium in Kinepolis CineMagnus in Schagen. Volgens ons een mooie plek om zo’n groots evenement te organiseren. Immers, we verwachten een zeer ruime opkomst t. Daarnaast biedt CineMagnus met haar 5 zalen voldoende mogelijkheden voor 5 verschillende podia met 5 verschillende hoofdthema’s. In ook nog eens 2 verschillende rondes, zodat 10 uiteenlopende duurzaamheids-onderdelen uitgebreid aan bod komen.
 
Daarmee valt er voor elke ondernemer wel iets te ontdekken of te beleven. Deelnemers kunnen al om 7.30 uur ’s ochtends terecht in CineMagnus. Voor een gezamenlijk energieontbijt. Het Duurzaamheidspodium wordt ook afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Om 13.00 uur sluiten we af met een netwerklunch.

Bekijk de video hier (https://mailchi.mp/cfb84ee8c17a/nieuwsbrief-dzp)

 

Praktische informatie
Het Duurzaamheidspodium is op woensdag 10 oktober in de Kinepolis CineMagnus bioscoop van Schagen. De bijeenkomst start met een energieontbijt om 07.30 uur en duurt tot 13.00 uur met aansluitend een netwerklunch. Tijdens het programma praten vooraanstaande sprekers samen met lokale ondernemers over welke impact wij met elkaar kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. Waarbij er concrete voorbeelden zijn hoe ondernemers uit Schagen en in onze regio elkaar informeren over ontwikkelingen, innovaties en initiatieven op het gebied van duurzame energie, warmte, klimaatadaptatie, circulaire grondstoffen, MVO, financiën en mobiliteit.
 
Datum: 10 oktober 2018 | Dag van de Duurzaamheid
Tijd: 07.30 – 14.00 uur
Locatie: Kinepolis CineMagnus, Groterwallerweg 2, 1742 NM Schagen.
Toegang: gratis
Aanmelden: Inschrijven duurzaamheidspodium (https://www.schagen.nl/duurzaamheidspodium/aanmelden_45590/)

Duurzame groet,
Team DZP