Herinrichting van de Duinweg / N502 in Groote Keeten

WaakSaam (https://waaksaam.com/nieuws/start-herinrichting-duinwegn502-in-groote-keeten-op-5-november--gemeente-schagen) beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, groen, bruggen, sluizen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland. Onderstaand treft u informatie over de herinrichting van de Duinweg / N502 in Groote Keeten – gemeente Schagen.
 

Herinrichting Duinweg / N502
Op 5 november 2018 start WaakSaam in opdracht van de provincie Noord-Holland met de herinrichting van de  Duinweg/provinciale weg N502 in Groote Keeten. De herinrichting zal de verkeersveiligheid ter plaatse vergroten. De weg wordt tussen de rotonde bij de parkeerplaats en de kruising Helmweg ingericht als een zogenaamde erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 30 km per uur. Er worden twee verkeersplateaus neergelegd om de snelheid van het verkeer te remmen en er komt een voetpad langs de rijbaan van de Duinweg.

Planning
Startdatum: maandag 5 november / einddatum vrijdag 21 december 2018.
WaakSaam werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot circa 16.00 uur.
De totale herinrichting duurt zeven weken waarbij de weg zowel in fase 1 als in fase 2 volledig wordt opgebroken en opnieuw opgebouwd. WaakSaam heeft toegezegd er zorg voor te dragen dat Groote Keeten voor de kerstdagen goed bereikbaar is.

Omleidingsroute voor doorgaand verkeer
Om de herinrichting te kunnen realiseren is het noodzakelijk de Duinweg (N502) in twee fases af te sluiten voor doorgaand verkeer tussen de rotonde en de kruising Helmweg. De afsluiting geldt de gehele periode en ook in de avonduren. Alle verkeersdeelnemers – in fase 1 ook (brom-)fietsers en voetgangers - volgen tijdens de afsluiting een omleidingsroute. Ook Connexxion volgt een omleidingsroute. De bus stopt tijdelijk niet bij de halte Callantsoog – Groote Keeten.
Klik hier voor de omleidingsroutes in fase 1 (https://waaksaam.com/Portals/4/N502%20Groote%20Keeten%20omleiding%20Fase%201_1.pdf).
Klik hier voor de omleidingsroutes in fase 2 (https://waaksaam.com/Portals/4/N502%20Groote%20Keeten%20omleiding%20Fase%202.pdf).

Fasering en bereikbaarheid bestemmingsverkeer
Ten behoeve van de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven in Groote Keeten wordt het werk in twee fasen (https://waaksaam.com/Portals/4/Fasering%20Herinrichting%20N502.JPG) uitgevoerd. Beide fases duren ongeveer drie weken. De woningen, appartementengebouwen en de Princen Keet blijven zo goed mogelijk bereikbaar via een route die lokaal wordt aangeven.

Regulier asfaltonderhoud in 2019
In het voorjaar van 2019 voert WaakSaam op het gedeelte van de N502 tussen Groote Keeten en de Callantsogervaart regulier onderhoud uit aan de deklaag van het asfalt. In de winterperiode is het te koud om deze asfaltwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de herinrichting van de N502 stuur dan een e-mail naar het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: servicepunt@noord-holland.nl (mailto:servicepunt@noord-holland.nl) of bel 0800 0200 600 (gratis).

 

Bron: WaakSaam (https://waaksaam.com/nieuws/start-herinrichting-duinwegn502-in-groote-keeten-op-5-november--gemeente-schagen)

Fasering%20Herinrichting%20N502 Fasering%20Herinrichting%20N502
Groote Keeten Groote Keeten