Feestelijke opening projecten Pettemerduinen in Sint Maartenszee

ingevoerd op 26-11-2018

Maandagmiddag 26 november om 16.00 uur openen gemeente Schagen en provincie Noord-Holland feestelijk de voltooide projecten in de Pettemerduinen. Deze projecten waren mogelijk in het kader van Kust op Kracht. Een bezoek aan de Pettemerduinen in Sint Maartenszee is nu nog aantrekkelijker voor de natuurliefhebber en recreant.

Het vlonderpad is gerenoveerd. Ook het uitkijkpunt ziet er beter uit dan ooit. Reden voor een feestelijke opening. Alle belangstellenden en met name inwoners van Sint Maartenszee zijn bij deze van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Van provincie Noord-Holland heeft gemeente Schagen een bijdrage gehad om bij Sint Maartenszee in de Pettemerduinen enkele zwakke schakels aan te pakken en daarmee de kust weer op kracht te krijgen. De projecten dragen bij aan de publieke toegankelijkheid van- en de belevenis in- het gebied. Gemeente Schagen heeft daarbij de volgende projecten uitgevoerd:

- Renovatie van het bestaande uitkijkpunt inclusief prachtige bebording
- Aanleggen van een nieuw uitkijkpunt
- Renovatie van het vlonderpad
- Plaatsen van verlichting langs strandopgang
- Aanleggen van extra fietsenstallingsmogelijkheden.

Begin volgend jaar renoveren we als gemeente nog enkele wandelpaden. En daarmee is het project Kust op Kracht in dit gebied ook afgerond.

Wethouder Beemsterboer: “Wij zijn provincie Noord-Holland dankbaar voor wat wij dankzij hun bijdrage hebben kunnen realiseren voor dit prachtige natuurgebied. Ook de bijdrage van de OFS, in de vorm van twee verrekijkers, zorgt er voor dat wij nog meer kunnen genieten van de omgeving.”

De provincie Noord-Holland investeert in regionale economie, recreatie en natuur rondom de kust tussen Camperduin en Callantsoog. In samenwerking met gemeente Bergen, Schagen, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ondernemers. De provincie investeerde in een vijftigtal projecten. Er zijn onder andere nieuwe fiets-en wandelroutes, uitkijkpunten en strandopgangen gekomen.

Meer informatie vindt u op de website van de provincie Noord-Holland (http://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Water_Bodem/Projecten/Kust_op_Kracht).

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/feestelijke-opening-projecten-pettemerduinen-in-sint-maartenszee_45670.html#titel45670)