Dé ondernemers van 2018 uit de gemeente Schagen zijn bekend!

De winnaars zijn.... Fred's Verhuur, Jaap van Vuure (AH Callantsoog), IJsie Prima, Welkoop 't Rijpje en Sjoerd de Groenteman

In een goedgevulde De Jonge Prins in ’t Zand, zijn op donderdagavond 17 januari tijdens de OFS-netwerkbijeenkomst de winnaars van de verkiezing van de ondernemers van 2018 uit de gemeente Schagen bekendgemaakt. Fred’s Verhuur, Jaap van Vuure (AH Callantsoog) en IJsie Prima zijn door collega-ondernemers verkozen tot dé ondernemers van het jaar. Sjoerd de Groenteman was de Rabo starter van het jaar. Welkoop ’t Rijpje heeft de publieksprijs gewonnen en is door de lezers van het Schager Weekblad verkozen tot ondernemer van het jaar. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Ondernemers Federatie Schagen. Ziber heeft de stemprocedure verzorgd. Dit jaar waren er vijf prijscategorieën.

 

De Rabo starter van het jaar is Sjoerd de Groenteman uit Warmenhuizen geworden. Sjoerd de Vries was erg trots op de overwinning. Marc Meskers van de Rabobank heeft de prijs overhandigd. Overige genomineerden waren Donna Lissa by Kim (Schagen) en Roosss (Schagen).

Welkoop ’t Rijpje uit Sint Maarten is door de lezers van het Schager Weekblad uitgeroepen tot dé ondernemer van het jaar. Pronk ontving uit handen van Rolf Schot de Schager Weekblad Publieksprijs.

 

Hans Heddes, wethouder gemeente Schagen, heeft de prijzen van de gevestigde ondernemers uitgereikt. Jaap van Vuure (AH Callantsoog) ging er met de titel OFS ondernemer van het jaar 2018 in de categorie Detailhandel vandoor. Jaap van Vuure gaf aan dat hij op winst had gehoopt, maar door de stevige concurrentie had hij er eigenlijk een hard hoofd in. ‘Het is een beloning voor al het harde werk van zijn gehele team, zonder wie dit niet mogelijk was’, aldus Jaap van Vuure. In deze categorie waren ook Bolle Hendrik (Tuitjenhorn) en Welkoop ’t Rijpje (Sint Maarten) genomineerd.

 

In de categorie Recreatie, Toerisme en Horeca is Koffie & IJssalon IJsie Prima uit Callantsoog van de familie Baars verkozen tot de recreatie- / horecaondernemer van het jaar. Regien Baars-Tichelaar gaf aan dat zij er wel op hoopte, maar door de concurrentie van die prachtige en goede overige ondernemers, was het wel echt spannend. In 2018 is IJsie Prima Nederlands Kampioen Gelato geworden. ‘Met het winnen van deze prijs, waarmee collega-ondernemers hun waardering hebben uitgesproken, kan het jaar niet meer stuk’, aldus Kees Baars. Overige kanshebbers in deze categorie waren Land van Fluwel (Sint Maartenszee) en ’t Bullekroffie (Oudesluis).

 

Fred’s Verhuur uit Schagen steeg nipt Mebu Trappen BV (Warmenhuizen) en Louter (Schagen) voorbij. Hiermee is Fred’s Verhuur uitgeroepen tot de onderneming van het jaar in de categorie Industrie, Bedrijven en Agribusiness. Fred Baars was al trots op de nominatie. Dat hij er met de winst vandoor is gegaan vindt hij fantastisch.

Fotograaf: Jolanda Jacobs

Fotograaf Jolanda Jacobs - Winnaars Ondernemersverkiezing gemeente Schagen Fotograaf Jolanda Jacobs - Winnaars Ondernemersverkiezing gemeente Schagen
Fotograaf Jolanda Jacobs - Winnaars Ondernemersverkiezing gemeente Schagen 2 Fotograaf Jolanda Jacobs - Winnaars Ondernemersverkiezing gemeente Schagen 2
_DSC0342 _DSC0342