Start Campagne Veiligheid en bewustwording Landbouw- en Transportverkeer

Gemeente Schagen - Op vrijdagmiddag 12 april zal wethouder Heddes van de gemeente Schagen het startsein geven voor de campagne “Wij rijden hier met én voor u”. De gemeente Schagen, Ondernemers Federatie Schagen, Land- en Tuinbouw Organisatie Noord, CUMELA Nederland, Fietsersbond afdeling Noordkop en diverse dorpsraden uit de gemeente Schagen hebben de handen ineengeslagen met deze campagne. Middels deze campagne wordt de bewustwording van alle weggebruikers gestimuleerd en wordt men aangespoord om rekening met elkaar te houden in het verkeer. Wilt u bij de campagnelancering aanwezig zijn? Vraag dan aanvullende informatie op of meld uzelf aan via info@ondernemendschagen.nl (mailto:info@ondernemendschagen.nl).

 

Landbouw- en transportverkeer maken gebruik van dezelfde wegen als personenauto’s, fietsers, wandelaars en scholieren. De bestuurders van landbouw- en transportvoertuigen zijn opgeleid en worden geïnstrueerd met als doel ongevallen in het verkeer te voorkomen. Daarnaast worden weggebruikers gewezen op gladde wegen door modder in het oogstseizoen, de blinde hoek en het gevaar van het uitzwenken van voertuigen en machines. “De gemeente Schagen heeft een prachtig strand en een kustlijn van ruim 14 kilometer, mooie akkervelden en een uitgestrekt polderlandschap, het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld en bijzondere dorpskernen met een eigen karakter. De landbouw- en transportsectoren zijn onlosmakelijk verbonden aan onze gemeente en zijn van groot belang voor iedereen,” aldus Nen Sneekes, voorzitter van de OFS sector Agribusiness. “Samen met elkaar kunnen wij bouwen aan de weg naar verkeersveiligheid,” zegt Martijn van den Berg, voorzitter LTO Noord afdeling Heerhugowaard, Langedijk en Schagen.

 

 

Wilt u bij de campagnelancering aanwezig zijn?

Datum:                                                Vrijdag 12 april 2019
Start:                                                   15:00 uur
Sluiting:                                               16:30 uur
Locatie:                                               BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand
Aanmelden kan t/m 10 april via:            info@ondernemendschagen.nl (mailto:info@ondernemendschagen.nl) (o.v.v. aanmelding campagne)

CUM003Logo-BlueBackground CUM003Logo-BlueBackground
Campagne - Wij rijden hier met en voor u-- Campagne - Wij rijden hier met en voor u--