Collectieve inkoop Zon op Zand

Bron bericht: Gemeente Schagen

Bron bericht: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/collectieve-inkoop-zon-op-zand_46855.html)

Begin 2019 heeft de Zakenclub ’t Zand het initiatief genomen om het bedrijventerrein Kolksluis te verduurzamen. Ter voorbereiding hebben zij hiervoor gesprekken gevoerd met adviesbureau Groot Ecobouw, de gemeente Schagen en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Binnenkort starten zij met de collectieve inkoop van zonnepanelen en ledverlichting. In een latere fase kan worden ingezet op andere verduurzamingsmaatregelen, zoals de inkoop van batterijen, laadpalen, stroom of het oprichten van een energie handelsplatform. Voor de organisatie van deze gezamenlijke aanpak is subsidie van de provincie Noord-Holland toegekend. Wethouder Hans Heddes: “Verduurzamen is iets wat wij samen moeten doen. Daarom ben ik zo blij met dit soort ondernemersinitiatieven.”


Bijeenkomst voor ondernemers

Voor het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen voor de leden van ZakenClub ‘t Zand wordt gebruik gemaakt van subsidie van de provincie en de gemeente Schagen. De overige kosten worden betaald door ZakenClub ’t Zand. Gemeente Schagen, Industrie- en Bedrijvengroep Schagen (IBS) en Ondernemers Federatie Schagen (OFS) zien het initiatief voor de organisatie van een collectieve aanpak ’Zon op Zand’ als een pilot die vervolgens kan worden uitgerold naar andere bedrijventerreinen. Hiervoor wordt op 13 juni 2019 om 19.30 uur een bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers op alle bedrijventerreinen in Schagen in ‘De Ondernemers Centrale’ in Tuitjenhorn.


Verduurzaming Kolksluis

Kolksluis is een bedrijventerrein waar ruim 30 bedrijven zijn gevestigd. Zakenclub ’t Zand is een actief collectief dat in het verleden een KVO heeft opgezet voor het terrein, in eigen beheer voor een uitbreiding van het terrein heeft gezorgd en een goede uitstraling van het terrein waarborgt. Aan de collectieve inkoop voor zonnepanelen en ledverlichting doen 16 ondernemers mee. Voor een aantal van hen is in maart SDE+ subsidie aangevraagd voor de realisatie van zonnepanelen.


Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst op 13 juni 2019 kunt u contact opnemen met Kathy Boomstra via (0224) 210 400.