Succes in Schagen met HiRB-subsidie

Bron: gemeente Schagen

In totaal 8 bedrijven hebben gebruik gemaakt van de HIRB-subsidie (Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). Deze subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en uitgevoerd via de gemeente Schagen, in samenwerking met de OFS en IBS. Hiermee renoveerden de ondernemers hun bedrijfspand en maakten het duurzamer.

Meerdere bedrijven hebben de subsidie gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Andere voorbeelden zijn isolatieramen, gevelverfraaiing en isolatie van het dak. Hiermee slaan de bedrijven twee vliegen in één klap: verfraaiing en duurzaamheid.

We kunnen spreken van een mooi succes. Door de toegekende aanvragen is het totale budget aan subsidie van de provincie Noord-Holland groot €75.000,- volledig besteed. Dit is door de gemeente al grotendeels uitgekeerd. Een aantal bedrijven zullen hun werkzaamheden nog moeten uitvoeren en zullen dan hun subsidie ontvangen.

Dit succes is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, Ondernemers Federatie Schagen en Industrie en Bedrijvengroep Schagen.

 

Bron: gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/succes-in-schagen-met-hirb-subsidie_47612.html)