Bedrijfsbezoek leerlingen Juliananschool aan Sneekes

Campagne: Wij rijden hier met én voor u

Op woensdag 5 februari hebben leerlingen van groep 7 van de Julianaschool uit Schagen een bezoek gebracht aan Fa. A.Sneekes &zn. te Schagerbrug.

Het doel ervan was om kinderen kennis te laten maken met de loonwerksector, om ze zo te enthousiasmeren voor een beroep in deze sector. Veel kinderen in onze  gemeente groeien niet vanzelfsprekend op tussen landbouwmachines en daarom willen we een stukje bewustwording generen bij scholieren m.b.t. de gevaren van grote landbouwmachines. Daarnaast wil de sector bekendheid met lokale bedrijven vergroten door de kinderen een kijkje achter de schermen te geven.

De  26 kinderen en hun juf met begeleiders kwamen om ca 11:30 uur op de fiets naar de Korte Ruigeweg nr. 4. Ze werden verwelkomt door Jerry, Cees en Nen Sneekes. Er is samen gekeken naar een film over de werkzaamheden die door het bedrijf worden uitgevoerd en er is uitgelegd wat voor soort machines je zoal kunt tegenkomen. De kinderen zijn gewezen op de gevaren van landbouwverkeer op de weg en hoe je ermee kunt omgaan. De kinderen vonden de grote tractoren en andere landbouwvoertuigen interessant. Zij konden de machines aanraken om zo een idee te krijgen van de enormiteit en zij konden een kijkje nemen in de cabine  van een mobiele kraan  en/of tractor. Daar hebben zij ook kunnen ervaren hoe het zicht is vanuit de cabine. Een belangrijke boodschap m.b.t. veiligheid: houd afstand, dan kan de bestuurder van de machine je altijd zien.


De sector hoopt dat een aantal leerlingen geïnspireerd zijn, om een loonwerk- of technische opleiding te gaan volgen, want de bedrijven in de loonwerksector kunnen jonge aanwas goed gebruiken.

Fa. A.Sneekes & zn. geeft aan, dit als een positieve dag te hebben ervaren.

Sneekes - scholenbezoek Sneekes - scholenbezoek