Oproep burgemeester Van Kampen: “Kom niet naar de stranden en duinen! Blijf thuis!”

Bron: gemeente Schagen

Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op niet naar het strand of de duinen te gaan in de gemeente Schagen. Van Kampen: “We moeten nu écht allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We spelen met mensenlevens als we ons niet aan de richtlijnen houden.

Ik roep iedereen dringend op om niet naar het strand en de duinen te gaan, ook niet de komende mooie dagen. Natuurlijk is dat jammer, maar als we de drukte opzoeken, creëren we met elkaar risicovolle situaties. Dat kunnen we écht niet maken tegenover kwetsbare groepen en tegenover al die mensen in de zorg die overuren draaien voor ons allemaal. Volg de instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Ben je ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm jezelf en de mensen om je heen. Alleen zo kunnen we samen de verspreiding van het coronavirus beheersen.”

Sportpark Groenoord dicht

De gemeente krijgt de laatste dagen ook meldingen dat op sportpark Groenoord regelmatig groepjes kinderen en ouders voetballen en spelen. Daarbij houden zij zich niet aan de 1,5 meter afstand. Ook in speeltuinen is dit het geval. “Ook hiervoor geldt dat we ouders én kinderen oproepen zich aan de richtlijnen te houden”, aldus van Kampen. “Om Groenoord zitten hekken. Vanwege deze situatie zijn we genoodzaakt de hekken te sluiten om te voorkomen dat hier risicovolle situaties ontstaan.” 

 

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/oproep-burgemeester-van-kampen-kom-niet-naar-de-stranden-en-duinen-blijf-thuis_50165.html)

SAG_kleur SAG_kleur