OFS sector Recreatie & Toerisme heeft gemeente Schagen benaderd i.v.m. Veiligheidsregio overleg

OFS sector Recreatie & Toerisme heeft, ter voorbereiding op het burgemeesters overleg binnen de Veiligheidsregio NHN welke plaatsvond op donderdag 23 april, een e-mail verzonden richting de gemeente Schagen. De sector heeft enkele vragen ingediend naar aanleiding van het huidige besluit aanwijzing verboden gebieden kampeerterreinen 30 maart 2020 en de verduidelijking per 1 april.

Hiswa/Recron heeft protocollen kant en klaar. Deze zijn al behandeld door het landelijke crises team. Op zeer korte termijn ontvangen alle veiligheidsregio’s deze protocollen. De concrete vraag van de sector is: Wat is er mogelijk na 28 april? Kunt u maatregelen versoepelen c.q. maatwerk leveren in het kader van zelfvoorzienend?

 

Groepsaccomodatie 

1) De groepsruimte is zo ingericht dat voor ieder gezin een aparte sanitaire voorziening beschikbaar is. Is dat mogelijk?

 

B&B

2) Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet. Mogen deze worden verhuurd?

 

Camping 

3) Mag privé sanitair, specifiek voor één gezin, in een sanitair gebouw gebruikt worden?

 

Camping met prive sanitair op de kampeerplaats

4) Mogen kampeerders die prive sanitair units (douche/toilet) op de kampeerplaats hebben deze gebruiken? 

 

Camping

5) Mag een seizoengast gebruik maken van zijn kampeermiddel, wetende dat het sanitaire gebouw gesloten is. Men heeft zelf een chemisch toilet en een watervoorziening op de kampeerplaats?

 

Campers/caravans op toeristische plaatsen waar een eigen wateraansluiting beschikbaar is.

6) Campers of caravans die zelfvoorzienend zijn, dus met een eigen chemisch toilet en/of douche aan boord mogen die verblijven in ons gebied?

 

Burgemeester Van Kampen heeft onderstaande reactie gegeven:

”We houden vast aan bestaande lijn. Rutte roept op; blijf thuis en we willen dat ondersteunen door niet te verruimen. Ik heb dat ondersteund maar wel gezegd dat het vreemd is dat het argument zelfvoorzienend niet klopt. Jouw opties benoemd. B&B blijft dicht, campings ook en we willen nog geen mobiele kampeersituaties. Rutte heeft gisteren van de Kamer vragen gekregen over verruiming en zou hier nog eens naar kijken. Misschien komt er 28 april weer een persmoment met verruiming maar wij houden ons, net als VR Fryslan nog vast aan bestaande regels voorlopig.”
 

OFS-RecreatieToerisme-LG OFS-RecreatieToerisme-LG