Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers

Informatie verkregen via gemeente Schagen

Vanaf 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Het kabinet stelt in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar. De COL wordt uitgevoerd door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. In Noord-Holland wordt de COL verstrekt door het Innovatiefonds en aanvragen worden behandeld door de samenwerkende partijen PIM-NH, Ontwikkelingsbedrijf NHN, PDENH, gemeente Amsterdam en het Innovatiefonds.

Voor wie?
De COL is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het gaat hierbij om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn.

Waar kan ik een aanvraag indienen?
De aanvraag voor de COL kan alleen digitaal worden ingediend. De link naar het digitale formulier vindt u vanaf 29 april hier (https://www.rom-nederland.nl/corona-overbruggingslening/): Op deze website vindt u alle informatie omtrent de COL inclusief een uitgebreide Q&A en de aanleverspecificaties.

Vragen?
Als u toch nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het adviesteam van de COL in Noord-Holland vanaf heden via colnh@pimnh.nl (mailto:colnh@pimnh.nl) en vanaf 27 april 085-0290721 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot en met 21.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot en met 14.00 uur).

Kijk voor u contact opneemt eerst naar de veelgestelde vragen (https://www.rom-nederland.nl/qena/) of uw vraag hier wellicht al beantwoord wordt.

 

Bovenstaand bericht heeft de OFS via de gemeente Schagen verkregen.