Nieuwe noodverordening VRNHN

OFS sector Recreatie & Toerisme is blij dat de VRNHN haar beleid heeft aangepast

Op 30 april heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VRNHN) een nieuwe noodverordening gepubliceerd. Er is de afgelopen dagen achter de schermen veel gelobbyd, mede door Hiswa - Recron. De OFS sector Recreatie & Toerisme is blij dat de VRNHN haar beleid heeft aangepast, het is een eerste stap.

 

Wat zijn de aanpassingen voor onze sector:

VRNHN volgt nu de trend van de rest van Nederland (met uitzondering van Zeeland en Rotterdam Rijnmond).

Kampeerterreinen zijn geen verboden gebieden meer.

Uitgangspunt bij kamperen is zelfvoorzienend.

Kampeerterreinen mogen open voor kampeermiddelen die zelfvoorzienend zijn.

Chemisch toilet mag worden geleegd, in de daarvoor bestemde voorzieningen.

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen blijven dicht (was al zo en geldt in heel Nederland).

 

Inmiddels is de nieuwe noodverordening ook echt van kracht geworden en is terug te vinden op de website van de Veiligheidsregio (https://www.vrnhn.nl).


Bericht Veiligheidsregio

Kampeerterreinen en permanente strandhuisjes 
We passen in Noord-Holland Noord de regels in de noodverordening rondom campings en kampeerterreinen aan. Daarmee volgen we de trend van de rest van Nederland.

Kampeerterreinen en permanente strandhuisjes met eigen sanitair mogen in Noord-Holland Noord open vanaf 1 mei 2020. Indien mensen een chemisch toilet gebruiken, moet er ook de mogelijkheid zijn om op de camping of het kampeerterrein te lozen in de daarvoor bestemde voorzieningen, ondanks dat de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen nog dicht zijn.

De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden blijven gesloten. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaren van campings, kampeerterreinen en permanente strandhuisjes dat er gehandeld wordt volgens de richtlijnen in de noodverordening COVID-19 die is vastgesteld op 30 april 2020. Eigenaren toetsen hun plannen bij de eigen gemeente om te laten zien welke maatregelen ze hebben getroffen om ervoor te zorgen dat mensen zich  aan de maatregelen uit de noodverordening kunnen houden.

De website van de gemeente Schagen wordt op korte termijn met de juiste informatie aangepast.

OFS-RecreatieToerisme-LG OFS-RecreatieToerisme-LG