Oproep horeca ondernemers om een (gezamenlijk) plan in te leveren voor terrassen in Schagen

Bron: gemeente Schagen

De gemeente Schagen bereidt zich voor op een situatie waarin de horeca weer gedeeltelijk kan opstarten. Als de terrassen weer openen willen wij letterlijk meer ruimte geven door de terrassen ook toe te staan in delen van het openbaar gebied. Zo zorgen we ervoor om toch omzetmogelijkheden te creëren. Per bedrijf zal het maatwerk zijn hoeveel ruimte we kunnen bieden. Onlangs riepen wij ondernemers op om hierover mee te denken.

De terrassen mogen per 1 juni weer open. Hierbij is de maatregel, dat 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden tussen bezoekers, medewerkers en leveranciers bepalend. 

Tot en met zondag 17 mei konden horeca ondernemers een plan indienen. Waar horeca ondernemers gezamenlijk aan een plein gevestigd zijn, was onze voorwaarde dat er ook een gezamenlijk plan werd ingediend. Immers: Schagen Samen Sterk! 

Om daarbij te helpen hadden wij de routekaart opgesteld, die u onderaan de pagina kunt vinden. Dit kader is tijdelijk en geldt onder voorbehoud tot 1 september. 

De plannen worden uiterlijk 25 mei beoordeeld, zodat ondernemers de tijd hebben om alles klaar te maken voor 1 juni.  

De routekaart terrassen Schagen is te downloaden via de website van de gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/oproep-horeca-ondernemers-om-een-gezamenlijk-plan-in-te-leveren-voor-terrassen-in-schagen_50908.html).

Bron: gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/oproep-horeca-ondernemers-om-een-gezamenlijk-plan-in-te-leveren-voor-terrassen-in-schagen_50908.html)

SAG_kleur SAG_kleur