Gemeente helpt ondernemers en sportverenigingen met teruggave huur of erfpacht

Bron: Gemeente Schagen

De coronacrisis raakt ons allemaal. Ook van bedrijven en sportverenigingen vraagt het veel. Als gemeente proberen we de lasten voor hen iets te verminderen.

Vanwege het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM kunnen ondernemingen en sportclubs niet of slechts gedeeltelijk de activiteiten uitvoeren die zij van plan waren. Tegelijk hebben zij wel te maken met vaste lasten die doorlopen en mogelijk minder inkomsten. Als gemeente Schagen vinden wij het belangrijk dat die organisaties deze periode zo goed mogelijk doorkomen. En dat nu én in de toekomst voorzieningen voor onze inwoners beschikbaar blijven. Daarom heeft de gemeenteraad op 20 mei extra steunmaatregelen genomen, bovenop de landelijke maatregelen. Want in sommige gevallen biedt de hulp van de Rijksoverheid onvoldoende ruimte. Eén van de gemeentelijke maatregelen gaat over de huur of erfpacht aan de gemeente. Ondernemers en sportverenigingen die dat betalen, hebben een brief van de gemeente ontvangen. Hierin staat informatie over kwijtschelding van de huur of erfpacht over de maanden dat de maatregelen golden. Het kan zijn dat de gemeente organisaties en ondernemingen heeft gemist. Heeft u huur of erfpacht aan de gemeente betaald en last gehad van de maatregelen? Heeft u hierover op 10 juni nog geen brief van de gemeente ontvangen? Dan kunt u met het aanvraagformulier kwijtschelding huur of erfpacht (https://www.schagen.nl/form/aanvraag-kwijtschelding-huur-of-erfpacht/informatie-vooraf-0-57-1-1) een aanvraag doen. We kijken dan zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor de kwijtschelding.

 

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/gemeente-helpt-ondernemers-en-sportverenigingen-met-teruggave-huur-of-erfpacht_51164.html)

SAG_kleur SAG_kleur