Marktopzet bevalt goed, tijdsduur korter

Bron: Gemeente Schagen

De nieuwe opzet van de donderdagse weekmarkt in Schagen is vorige week goed bevallen. De markt is nu aan één kant van de weg. De markt is ook ruimer en langer. Zodat de anderhalve meter afstand beter bewaakt kan worden. De tijd waarin de zomerse markt duurt is wel met een uur ingekort. Die markt duurt nu tot 14.30 uur.

De gewone weekmarkt duurt tot 13.30 uur en dat blijft zo. Maar er is vanaf 2 juli ook zomerse markt. Die duurt tot en met 3 september. Daarom is elke zomerse donderdag de markt om 14.30 uur afgelopen.

Met borden, lijnen en andere manier van uitstalling werken ook de marktverkopers mee. Met succes. De markt gaf vorige week meteen een veel rustiger beeld. Sommige kramen staan nu op andere plekken. Dat was onvermijdelijk, omdat alles nu aan één kant van de weg staat. Er zijn vorige week geen opstoppingen meer geconstateerd. Wel waren er pogingen van fietsers en zelfs een automobilist om de markt op te rijden. Dat mag natuurlijk niet.

Aan het publiek wordt nog steeds gevraagd om vooral in je eentje boodschappen te komen doen. Kom je dan iemand tegen voor een gesprek, is het heel verleidelijk in het looppad te blijven praten. Dat is niet handig. Zoek dan vooral samen de ruimte op waar je anderhalve meter uiteen kan staan. Als het te druk is, om dan de markt te mijden of te wachten tot er meer rust is bij een marktkraam. Er mag op de markt zelf niet gegeten worden, dus alle producten wordt meegegeven, ook vis. Ergens op de markt gaan zitten kan ook niet. De betalingen zijn liefst contactloos, anders met pin maar daarbij wel je handen  schoonmaken en liefst het apparaat ook. De wijziging is geldig zolang de geldende coronamaatregelen dit vereisen.

Grotere markt in zomerweken

Omdat tot 1 september alle evenementen zijn afgelast, kan ook de Westfriese Folklore helaas niet doorgaan. In de zomerse weken is de reguliere markt wel veel groter, ook dit jaar. De kramen staan ruimer dan normaal vanwege de corona maatregelen. Daarvoor wordt deze zomer ook de Nieuwsstraat gebruikt, waar dit jaar geen Folkloremarkt gehouden zal worden, maar nu dus de reguliere zomermarkt. Er staat daar mogelijk ook een kraam van de Westfriese Folklore, die informatie geeft aan de toeristen die hopelijk volgend jaar de Westfriese Folklore weer mogen komen beleven.

Bron: Gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/coronavirus/nieuws_46895/item/marktopzet-bevalt-goed-tijdsduur-korter_51226.html)

SAG_kleur SAG_kleur