Bewonersavonden eerste versie Omgevingsvisie gemeente Schagen

Bron: gemeente Schagen

Op 1 en 3 maart organiseert de gemeente Schagen bewonersavonden over de eerste versie van de Omgevingsvisie. Deze avonden zijn digitaal. Het doel van de avonden is om te horen of u zich in deze eerste versie herkennen. Ook vraagt de gemeente hoe u denkt over enkele vragen die nog open staan.
 

Eerste versie Omgevingsvisie

De eerste versie van de Omgevingsvisie is een exemplaar op hoofdlijnen. Deze eerste versie ligt nog niet vast. Ook is nog niet alles uitgewerkt. Om de Omgevingsvisie te maken vonden gesprekken plaats met jongeren, experts, dorpsraden en bewoners. Ook gaven 385 mensen in een enquête aan wat zij belangrijk vonden. Al deze informatie is opgehaald in de eerste helft van 2020 en verwerkt in de eerste versie van de Omgevingsvisie. Op de bewonersavonden hoort de gemeente graag van u of uw inbreng goed verwerkt is.

Vragen die nog open staan

De gemeente Schagen is van plan de Omgevingsvisie op een aantal punten te verdiepen. Tijdens de bewonersavonden worden vier onderwerpen behandeld. Burgemeester van Kampen: ”We gaan tijdens deze bijeenkomsten dieper in op de onderwerpen waarvan de gemeenteraad heeft aangegeven ze belangrijk te vinden. Aan bod komen ontwikkelingen en landschap, gezondheid, wonen en duurzame energie. Ik hecht veel waarde aan de inbreng van onze inwoners en daarom hoop ik dat veel mensen zich aanmelden zodat we onze Omgevingsvisie kunnen verdiepen.”

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van de Omgevingsvisie (https://www.omgevingsvisieschagen.nl/omgevingsvisie-schagen/home).

 

Bron: gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/bewonersavonden-eerste-versie-omgevingsvisie-gemeente-schagen_51981.html)

Gemeente Schagen_Logo Gemeente Schagen_Logo