Prentenboek Tulipa voor basisscholen gemeente Schagen

Aangeboden door LTO noord HLS en KAVB en Land van Fluwel

LTO Noord afdeling HLS en KAVB hebben de scholen uit de gemeente Schagen twee exemplaren van het prentenboek ‘Tulipa’ aangeboden. Door de coronacrisis zijn er veel minder mogelijkheden en activiteiten om de mooie bloeiende bollenvelden te bekijken. Daardoor het idee om de ‘tulpen’ bij de kinderen te brengen met een prachtig historisch verhaal in de vorm van een prentenboek, in samenwerking met Land van Fluwel.


Deze boeken worden gedoneerd namens de agrarische sector aan alle basisscholen in de gemeente Schagen. Dit wordt bekostigd middels de OFS-gelden (opslag OZB niet woningen). De agrarische sector merkt dat de afstand van de burger tot agrariër toeneemt. Onbegrip is juist iets waar niemand bij gebaat is. Om deze reden ondersteunen de agrariërs uit onze gemeente ook het project ‘Met de klas de boer op’.


Met de klas de boer op!

Middels het project ‘Met de klas de boer op’ kunnen schoolklassen een bezoek brengen aan een agrarisch bedrijf in de gemeente. Een bezoek is mogelijk bij diverse bedrijven, van bollenkweker of groenteteler tot schapenhouder of melkveehouder. Een aantal scholen uit de gemeente Schagen doet al mee. Het bezoek wordt in samenwerking en overleg met school/ouderraad georganiseerd en LTO-KAVB regelt een vergoeding en een presentje voor de agrariër, soms ook een attentie voor de leerlingen en kunnen de contacten leggen. Ook staat de sector open voor het ontvangen van leraren op een agrarisch bedrijf zodat u zelf ook mee kunt kijken, ideeën kunt opdoen en wellicht kunnen vragen die u heeft beantwoord worden.


Fotoactie
Samen met Land van Fluwel stellen we kaarten beschikbaar voor een fotoactie: degene die de leukste foto deelt van een schoolklas/groep met een relatie met de agrarische sector wint kaarten voor de hele klas. De foto’s kunnen worden gestuurd naar Martijn van den Berg: martijn@mgmountain.nl (mailto:martijn@mgmountain.nl). Foto’s kunnen worden gebruikt op de website van Land van Fluwel en LTO Noord/KAVB.

Voor meer informatie of een toelichting: neem vrijblijvend contact op met Martijn van den Berg, via martijn@mgmountain.nl (mailto:martijn@mgmountain.nl).

Heb jij een agrarisch bedrijf en lijkt het jou leuk om klassen te ontvangen? In dit geval kun je ook contact opnemen met Martijn van den Berg.

IMG-20210525-WA0002 IMG-20210525-WA0002
LTO noord HLS LTO noord HLS
KAVB KAVB
Land van Fluwel Land van Fluwel