Innovatiefonds Noord-Holland krijgt € 3 miljoen extra fondsvermogen

Bron: Nederlands Subsidie Instituut

Het Innovatiefonds Noord-Holland (IFNH), gericht op het stimuleren en ondersteunen van innovatieve projecten in het midden- en kleinbedrijf (mkb) binnen de provincie Noord-Holland, krijgt € 3 miljoen extra tot zijn beschikking.

Het extra fondsvermogen is door Kansen voor West beschikbaar gesteld uit de zogeheten REACT-EU middelen. De financiering is beschikbaar voor innovatieve Proof-of-Concept projecten, met als prioriteit een ’groen en digitaal herstel van de economie’.

Het REACT-EU programma is ingericht door de Europese Unie als reactie op de COVID-19 pandemie. De middelen zijn bedoeld voor projecten met een focus op groen en/of digitalisering, om slimme uitrol van innovatieve technologieën te stimuleren. Daarbij is er cofinanciering vereist. Met de REACT-EU middelen kunnen innovatieve startende of mkb-bedrijven nieuwe concepten van technologieën bewijzen en doorontwikkelen richting marktintroductie.

Naast het extra fondsvermogen blijft het Proof-of-Concept fonds open voor projecten in andere sectoren, of groene/digitale projecten zonder cofinanciering. De financiering betreft een converteerbare lening van € 50.000 tot € 300.000.

 

Bron: Nederlands Subsidie Instituut (nlsi.nl) (https://nlsi.nl/nlsi-nieuws/innovatiefonds-noord-holland-krijgt-e-3-miljoen-extra/)