Sectoroverleg OFS Agribusiness

Foto: Nen Sneekes. Fotograaf: Jolanda Jacobs

Op 28 juni 2021 heeft er weer een overleg plaatsgevonden van de sector Agribusiness. Bij dit overleg was ook een afvaardiging van de LTO aanwezig. Tijdens dit overleg is over uiteenlopende onderwerpen gesproken, waaronder:
- Rapportage verkeersveiligheidsonderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en Provincie Noord-Holland (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2021/06/09/bijlage-1-eindrapportage-onderzoek-verkeersveiligheid-n9-n99-en-n250). De sector maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid, met name m.b.t. de N9 (o.a. het deel bij Sint Maartensvlotbrug).

- Aanvraagprocedure van de hoogteontheffing m.b.t. het Raadsbesluit van 30 maart 2021. OFS en LTO hebben de achterban geïnformeerd.

- De aanpak van de wateroverlast door hevige regenval/ noodweer in het weekend van 18 en 19 juni door HHNK. LTO en OFS hebben overleg gehad met HHNK en hebben input gevraagd van de achterban i.v.m. een feitenrelaas.

- Riolering en de mogelijkheden om dit ook in de buitengebieden toegankelijk te maken.

- Regionale Energie Strategie en het belang van uitbreiding van de capaciteit van het elektriciteitsnet in het kader van zon op daken en parkeerterreinen en windmolens op agrarische grond.

- Veiligheid langs de weg m.b.t. de snelheid van landbouwvoertuigen.

- Goede en betaalbare huisvesting voor arbeidsmigranten.

Nen Sneekes (3) (Large) Nen Sneekes (3) (Large)