Vijf vragen aan Eric van Dijke

OFS Magazine - editie juni 2021

Waarom ben je ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?
Ik kan mijn missie alleen bereiken als ondernemer, dus ondernemen is voor mij de enige en tegelijkertijd beste en leukste keuze! Voor mij persoonlijk is de ontdekking van het ondernemersnetwerk een van de mooiste aspecten van het ondernemerschap. De mentaliteit, passie, liefde voor het vak en de creativiteit die ik om me heen ervaar, werkt voor mij zeer motiverend. Het denken in mogelijkheden en de positiviteit zijn voor mij belangrijke voorwaarden om mijn werk te doen.

 


Welke tip zou je mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?|
Begin bij het eind, visualiseer dit uiteindelijke doel elke dag, en bereken de weg terug: in tijd, en in ‘wat heb ik nodig aan kennis, vaardigheden, wat moet ik nog leren en wie kan ik bij welke situatie om hulp vragen?’ Blijf positief en vol vertrouwen: het trekt positiviteit aan en dat zorgt voor een grotere kans van slagen.


Wat is je missie met je onderneming?
Honingraatzorg is een initiatief voor wonen en dagbeleving, bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking. Momenteel worden er in Warmenhuizen 13 appartementen in een oude stolp aan de Dorpsstraat 139 gerealiseerd. Verwachte opening is medio april 2021.

Wij willen realiseren dat alle betrokkenen bij Honingraatzorg met veel plezier met elkaar werken en leven. Wij geloven dat wederzijds vertrouwen, veiligheid en respect voor mens, dier en milieu, voorwaarden zijn voor een zinvol en gelukkig bestaan. Een ieder wordt uitgenodigd om zijn persoonlijke kwaliteiten in te zetten zodat Honingraat een inspirerende leef-, werk- en ontmoetingsplek wordt!

Samen dragen wij de verantwoordelijkheid om deze missie te realiseren, te onderhouden en uit te dragen.


Wat is het meest inspirerende advies dat je ooit hebt gekregen, en waarom?|
Tijdens je reis naar je einddoel zul je veel mensen tegenkomen die je advies geven. Luister goed naar het advies dat je help om jouw doel te bereiken, wees op je hoede als het advies dreigt om jouw einddoel te veranderen (Andrew Morton, Travelessence). Dit advies zorgt ervoor dat ik mijn beslissingen toets aan mijn einddoel en ‘de bedoeling’ van mijn organisatie.


Wie is jouw grootste inspirator?
Dat is moeilijk te zeggen...Ik haal veel inspiratie uit de mensen die ik ontmoet en uit verschillende boeken. Inspirerend voor mij zijn onder andere: Het boek van vreugde (uitgeschreven interviews tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu), De zeven eigenschappen voor succes in je leven ( Covey) en Verdraaide organisaties (Wouter Hart). Aanraders als je je als mens en ondernemer wilt blijven ontwikkelen.

20210607_153843 20210607_153843