Ondermijningscontainer op het parkeerterrein van de Wilgenlaan in Schagen - 14 oktober

Artikel aangeleverd door gemeente Schagen

In de week van de Veiligheid staat op donderdag 14 oktober vanaf 10:00 uur een ‘ondermijningscontainer’ op het parkeerterrein van de Wilgenlaan in Schagen. U kunt hier de wereld van ondermijning, cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs) bekijken.

 

In twee geplaatste containers wordt door experts informatie verstrekt over de materialen van de handel, het gebruik en de criminaliteit erachter. De containers liggen vol met aanwijzingen en materialen die bij verschillende soorten van productie worden gebruikt. Binnen is bijvoorbeeld een hennepplantage te zien. Ook wordt verteld over cocaïne en hoe men synthetische drugs ontwikkelt.  En last but not least: Informatie over de gevaren zoals brand, ontploffingen, wateroverlast en bijvoorbeeld illegale stroom-aftap. U kunt zelfs de specifieke geuren komen ruiken.

 

Niet alleen wordt u geïnformeerd over het hoe. Er wordt ook verteld over witwaspraktijken en hoe men in die wereld omgaat met investeringen, met als doel om in de bovenwereld macht te krijgen.

 

Aanmelding vooraf is nodig en VOL is VOL

Aanmelding vooraf is nodig.

Om u aan te melden, vragen wij u een mail te sturen naar OOV@schagen.nl (mailto:OOV@schagen.nl) met uw naam, e-mailadres en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent.

 

Samenwerking

De gemeente Schagen organiseert deze actie in samenwerking met de politie Noord-Holland.

 

Artikel aangeleverd door gemeente Schagen.

Gemeentehuis Schagen (7) Gemeentehuis Schagen (7)