Verlenging maatregelen openbare ruimte

Bron: gemeente Schagen

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen, waaronder algemene versoepelingen van RIVM corona maatregelen, zullen naar verwachting de maatregelen om het COVID-19 virus in te perken nog geruime tijd voortduren. Dit meegenomen te hebben, zullen de huidige maatregelen voor het gebruik van de openbare ruimte door ondernemers verlengd worden tot en met 31 december 2021.


Horeca en terrasuitbreiding

De tijdelijke terrasuitbreiding bood horecaondernemers de mogelijkheid iets van hun gemiste inkomsten terug te verdienen. Een eventueel vervolg van deze terrasuitbreiding wordt zo spoedig mogelijk met de horecaondernemers op de markt besproken. Hierbij wordt ook de plaatsing en de locatie van de ijsbaan meegenomen.

Om overlast voor omwonenden tegen te gaan blijven de openingstijden van de winterterrassen aangepast. Binnen de horeca-concentratiegebieden zijn voor het terras eindtijden toegestaan van zondag t/m donderdag tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 00.00 uur. Buiten de horeca- concentratiegebieden zijn voor het terras eindtijden tot 20.00 uur toegestaan. Dit zullen acceptabele tijden zijn.

Weekmarkt Schagen

Sinds begin medio 2020 was het noodzakelijk om ook maatregelen op de weekmarkt te treffen en is de opstelling van de weekmarkt zo ingericht dat de 1,5 meter maatregel gewaarborgd kon worden. Voorts geeft men aan dat de protocollen van de branchevereniging (de CVAH) nageleefd moeten worden. Met het verlengen van de maatregelen rondom het gebruik van de openbare ruimte op de markt wordt er rekening gehouden met het de veiligheid in een onzekere tijd met continu veranderende landelijke maatregelen.

Verkeerssituatie

De verkeerskundige aanpassingen die eind 2020 zijn genomen om de uitbreiding van de zogenaamde corona terrassen te kunnen blijven in ieder geval tot 31 december. Hiervoor worden nieuwe verkeersbesluiten in werking gesteld omdat de oude verlopen.

 

Bron: gemeente Schagen (https://www.schagen.nl/home/nieuws_43640/item/verlenging-maatregelen-openbare-ruimte_52491.html)

Terras corona- website Terras corona- website