Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland van start

Artikel aangeleverd door gemeente Schagen.

Op 8 oktober 2021 is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij ROM InWest gelanceerd. Met een kapitaal van € 160 miljoen gaat ROM InWest ondernemers in Noord-Holland ondersteunen. Voor de oprichting van ROM InWest hebben de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam, de regio Noord-Holland Noord, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de handen ineengeslagen. Ook wordt samenwerking gezocht met partners als Horizon Flevoland en de ROM voor de regio Utrecht.

ROM InWest beschikt over twee fondsen:
•het MKB-Fonds (MKB-RIW) van € 60 miljoen. Dit fonds is gericht op innovatieve mkb-bedrijven met brede regionale speerpunten zoals high tech, repair- en maakindustrie, agri & food, logistiek en life sciences & health;
•het Transitiefonds (TF-RIW) van € 100 miljoen. Dit fonds is gericht op investeringen in de energietransitie en de circulaire economie (zoals investeringen om een groene waterstofinfrastructuur op te zetten).

Naast de mogelijkheid tot financiële ondersteuning, gaat ROM InWest ondernemers ook inhoudelijke hulp bieden bij knelpunten in business development. Zo toetsen specialisten plannen van ondernemers op financiële en technische haalbaarheid en worden de juiste partijen met elkaar in contact gebracht. Tot slot kan ROM InWest, net als de andere ROM’s in Nederland, uitvoering geven aan Rijksregelingen zoals de recente Corona-OverbruggingsLening (COL).

Zie ook: https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2021/Oktober_2021/ROM_InWest (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2021/Oktober_2021/ROM_InWest_goed_voor_innovatief_en_sterk_ondernemersklimaat_in_Noord_Holland)

Ga voor meer informatie naar www.rominwest.nl (http://www.rominwest.nl)

Artikel aangeleverd door gemeente Schagen.

ROM ROM