LEADER-subsidie Kop van Noord-Holland aanvragen kan nog tussen 6 december 2021 en 10 februari 2022

Bron: Leader NH

Deze LEADER-periode loopt op zijn einde. Voor subsidieaanvragen is er nog één openstelling, van 6 december 2021, 9.00 uur tot en met 10 februari 2022, 17.00 uur. De projecten moeten bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regionale economie en door partijen binnen het gebied zijn geïnitieerd. Ze moeten passen binnen een van de volgende thema’s:

•             Tijdig anticiperen op demografische ontwikkelingen.

•             Stimuleren van circulaire economie en duurzame energie.

•             Uitbreiden en verbeteren van de (agro)toeristische infrastructuur.


Draagvlak binnen het gebied, vernieuwendheid en continuïteit na afloop van de subsidie zijn ook belangrijke aandachtspunten. Op de website is meer informatie te vinden: https://leaderkvnh.nl/subsidie-aanvragen (https://leaderkvnh.nl/subsidie-aanvragen)

Daar zijn ook links naar de volgende documenten:

Lokale Ontwikkelingsstrategie ’Kopkracht’

Uitvoeringsregeling POP3 subsidies

Toetsingskader RVO.nl m.b.t. staatssteun (ter info)

Formulier cofinancieringsverklaring

Format projectplan

Format begroting

Format samenwerkingsovereenkomst

Als u uw projectplan heeft opgesteld, kunt u een subsidieaanvraag indienen bij het webportaal van POP3: https://www.pop3-webportal.nl/mijn/ (https://www.pop3-webportal.nl/mijn/)

Hiervoor moet u beschikken over DigiD (particulieren) of eHerkenning (organisaties en bedrijven met een KvK-registratie). De ervaring leert dat het aanvragen van eHerkenning nogal wat voeten in de aarde heeft en het advies is dan ook om hier vroegtijdig mee te beginnen. Voordat u uw subsidieaanvraag indient, raden we u aan om eerst contact te zoeken met de LEADER-coördinator (LEADER@nhn.nl (mailto:LEADER@nhn.nl)). Zij kan u eventueel adviseren over uw aanvraag. Op basis van de verkregen feedback schrijft u een verder uitgewerkt projectplan.

Bron: https://leaderkvnh.nl/subsidie-aanvragen (https://leaderkvnh.nl/subsidie-aanvragen)

Leader 2 Leader 2