Vijf vragen aan Henk Blankendaal

OFS Magazine - editie oktober 2021

Waarom ben je ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?

Ondernemer zijn is het leukst wat er is, met passie zoeken naar nieuwe ideeën, artikelen, verse producten en wat heel leuk is, is het verwennen van de gasten zodat ze weer blij de deur uit gaan. Het vrije leven, tijd die jezelf kunt indelen.


Welke tip zou je mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?

Blijf positief, ook in mindere periodes als het even tegenzit. Vertrouw op je gevoel zodat je op nieuwe ideeën kunt komen. Werk samen met je collega’s en schroom niet om hulp te vragen. En blijf jezelf ontwikkelen.


Wat is je missie met je onderneming?

Mijn missie is om mensen te vermaken met lekkere kwaliteit producten voor thuis en in onze horecazaak. Laten genieten van goede wijnen en bieren met een bijpassende luxe plank vol met lekkernijen. Sinds april hebben we ook een klein restaurantje Bolle zus in Dirkshorn waar je lekker kunt eten of een bier of wijnproeverij kunt doen.


Wat is het meest inspirerende advies dat je ooit hebt gekregen, en waarom?

Ik luister altijd naar goed advies, daar doe ik dan ook wat mee. Maar ik zorg ervoor dat ik en mijn medewerkers altijd ons doel zullen waarborgen. Bolle hendrik en bolle zus moeten altijd anders dan andere zijn.


Wie is jouw grootste inspirator?

Mijn grootste inspirator zijn de zuid Europese landen, mooie producten, die ik in mijn winkel en restaurant wil verkopen en laten proeven. Daar haal ik zoveel inspiratie uit. In Nederland ga je koken en eet het in 10 minuten op. De gezelligheid, het eindeloos tafelen zowel overdag als avonds zijn wij niet gewend. Voordat ik begon met bolle hendrik zijn ik en mijn ex vrouw naar Italië geweest om inspiratie op te doen. Dit was mijn droom om dit in Nederland te beginnen en de mensen te laten genieten van mooie en lekkere producten.

Bolle Hendrik- Bolle Hendrik-