Jaarlijks behoefteonderzoek ondernemers

persbericht gemeente Schagen

Jaarlijks behoefteonderzoek ondernemers

 

Ondernemers in dorpen en stad van gemeente Schagen krijgen deze maand het verzoek om mee te doen aan een onderzoek. Evenals in de voorgaande jaren willen de gemeente en de Ondernemersfederatie Schagen (OFS) weten of zij uitbreidings- en/of verhuisbehoeften hebben. Het onderzoek bestaat uit een enquête. Met ondernemers die aangeven dat zij uitbereidingsplannen hebben, neemt de gemeente contact op. Om zo de planning al vroegtijdig af te kunnen stemmen en sneller te kunnen helpen.

 

Wethouder Jelle Beemsterboer: “Gemeente Schagen zet zich in voor meer werkgelegenheid en versterking van de economie, daar hoort een proactieve houding bij. Als wij in een vroeg stadium kunnen inspelen op de plannen, kan een procedure ook sneller verlopen. Daarom vragen we jaarlijks naar de wensen van ondernemers en proberen we daarop in te spelen.”

 

Resultaten voorgaande jaren

De ondernemers die in de voorgaande onderzoeken hebben aangegeven te willen uitbreiden, zijn gebeld door de gemeente. Hierbij vroeg de gemeente hoe zij geholpen willen worden. Ook gaf de bedrijfscontactfunctionaris aan wat de gemeente te bieden heeft. Naast individuele uitbereidingswensen op locatie is uit eerdere onderzoeken behoefte gebleken aan uitbreiding van twee bestaande bedrijventerreinen in Waarland en Warmenhuizen.

Voor uitbreiding van bedrijventerreinen vraagt de provinciale regelgeving om regionale afstemming, dat was er voor deze dorpen in eerdere visies nog niet. Hiervoor maken de gemeenten in de Kop elke 4 á 5 jaar afspraken, die worden vastgelegd in een strategie en convenant.  Deze afspraken zijn in de afrondende fase. Vooruitlopend daarop gaat de  gemeente Schagen nu, in het vertrouwen dat er ruimte komt, aan de slag met de procedure voor uitbreiding van de terreinen bij Warmenhuizen en Waarland. Het uitgangspunt voor de gemeente is dat de bedrijven in hun eigen werkgebied kunnen groeien als zij dat willen.  

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Natasja Verhoeve, tel.: 06 104 25 114

lijn lijn