Toeristisch informatie magazine officieel gepresenteerd

Bron: Flessenpost uit Schagen

Op donderdag 14 april organiseerde de OFS Recreatie en Toerisme een foldermarkt bij SkagaVenture in Schagen. Naast de uitgifte van dit informatiemagazine konden dagrecreatie bedrijven hier hun folders verspreiden onder de ondernemers in de verblijfsrecreatie, onder het genot van een hapje en drankje.


Evenementenkalender
Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Lars Dignum de Fractievoorzitter van JESSlokaal. Kees de Wit, voorzitter van de OFS sector recreatie & toerisme memoreerde nog even scherp dat er nog een goed gesprek zal zijn over de enorme verhoging van de toeristenbelasting. Maar liefst 30% gaat er volgend jaar bovenop en dat viel niet helemaal goed in toeristenland.

Nederlands en Duits
Het informatiemagazine geeft informatie over de stad, dorpen, fietsen, varen, wandelen, natuur, cultuur, doen, strand, belangrijke adressen en een evenementen kalender per dag.
76 pagina’s: een onmisbare informatiebron op papier voor onze gasten, in een oplage van 30.000 stuks en ook nog geheel gratis. Het is tweetalig: zowel Nederlands als Duits. Binnenkort is het magazine ook te krijg in het Makado Centrum, dan heeft u meteen de hele kalender voor deze zomer bij de hand.

Toeristenbelasting
De financiering van het informatiemagazine is gebaseerd op een bijdrage van de OFS R&T, vanuit de toeristenbelastingregeling, de gemeente Schagen keert namelijk jaarlijks € 0,04 uit aan de OFS R&T voor iedere overnachting waar toeristenbelasting over is afgedragen, En dat bedrag ligt in totaal tussen de 40.000 en de 45.000 euro. Dat geld wordt dan weer gebruikt om onder andere een magazine in grote oplage uit te geven en zo de toeristen en dagrecreanten te kunnen informeren over wat er te doen is in de gemeente.

Dit informatiemagazine is gemaakt door Atina Kruijer van GREAT Vakantiehuizen. De teksten zijn geschreven door Marjolein Deutekom van She Knows How. Dus er waren ook bloemen.


Het informatiemagazine digitaal inzien?! Klik hier om het te downloaden. (https://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-1-101351/download/toeristisch_informatiemagazine_2022.pdf)

 

Bron: flessenpostuitschagen.nl (https://flessenpostuitschagen.nl/toeristisch-informatie-magazine/)

Foto - Flessenpost uit Schagen Foto - Flessenpost uit Schagen