Vervanging slijtlaag Burgervlotbrug van 4 juli t/m 7 juli 2022

Bron: WaakSaam

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli 2022 werkzaamheden uit aan de Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. In verband met de slechte staat van de slijtlaag van het brugdek moet deze zo spoedig mogelijk vervangen worden. Dit betekent dat in deze periode de Burgervlotbrug afgesloten is voor al het verkeer.


Planning en omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Wij werken van maandag 4 juli, 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 7 juli, 22.00 uur. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. Zie onderstaande afbeelding.
Omdat wij afhankelijk zijn van de weersomstandigheden hebben wij ook een reserveperiode ingepland van maandag 11 juli, 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 14 juli, 22.00 uur. Wij hopen en verwachten deze reserveperiode niet nodig te hebben.


Veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een veerpontje dat vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: 
•    Maandag tot en met donderdag van 6:00 uur tot 21:30 uur.

 

Hinder voor scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Tijdens de werkzaamheden moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

 

Keuze voor periode

Wij realiseren ons dat de keuze voor deze periode niet voor iedereen even gunstig is. Echter de slijtlaag moet in verband met de verkeersveiligheid nog dit jaar vervangen worden en om de kwaliteit te kunnen garanderen hebben wij relatief hoge temperaturen nodig. Hierdoor kunnen wij helaas niet wachten tot het najaar. Net na de zomervakantie start deel twee van de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug, gevolgd door werkzaamheden aan de Kooybrug, vandaar dat we deze werkzaamheden nog voor de zomervakantie af willen ronden om geen hinder ín de zomervakantie te veroorzaken.

 

Heeft u vragen over dit bericht?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl (mailto:servicepunt@noord-holland.nl)

 

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

 

Bron: WaakSaam (https://waaksaam.com/nieuws/)

Burgervlotbrug Burgervlotbrug