Noord-Holland stimuleert oplossingen bij netcongestie

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2022-7955.pdf

De provincie Noord-Holland heeft de Uitvoeringsregeling subsidie oplossingen bij netcongestie Noord-Holland 2022 (ONNH) gepubliceerd. Het doel van deze onlangs al aangekondigde nieuwe regeling is het ondersteunen van activiteiten die gericht zijn op het voorkomen, verminderen of oplossen van transportschaarste op het elektriciteitsnet.

Subsidie kan worden aangevraagd door een eigenaar of huurder van een gebouw, niet zijnde een woning, waar het project betrekking op heeft. Subsidie kan ook worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van eigenaren of huurders, mits wordt voldaan aan de volgende eisen:

een aanvrager is of neemt deel aan een samenwerkingsverband met twee of meer eigenaren of huurders waaronder ten minste een mkb-onderneming;

geen van de deelnemers aan het samenwerkingsverband neemt meer dan 70% van de subsidiabele kosten voor zijn rekening.


Subsidie kan worden aangevraagd voor een haalbaarheidsstudie met betrekking tot het oplossen van netcongestie alsmede voor het realiseren van oplossingen bij netcongestie.

De subsidie voor een haalbaarheidsstudie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 25.000. De subsidie voor het realiseren van oplossingen bij netcongestie bedraagt 30% van de subsidiabele kosten tot maxima van € 75.000 (bij een aanvraag door een eigenaar of huurder van een gebouw) dan wel € 250.000 (bij een aanvraag door een samenwerkingsverband van eigenaren of huurders).

Aanvragen kunnen van 1 augustus 2022 tot en met 31 december 2022 (17:00 uur) worden ingediend bij de provincie Noord-Holland. Aanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst. In totaal is een budget van € 1,5 miljoen te verdelen. 

 

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2022-7955.pdf (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2022-7955.pdf)

Provincie NH Provincie NH