Glasvezelcampagne in de kleine dorpen van de gemeente Schagen én voor bedrijventerreinen voor supersnel en stabiel internet en haarscherpe tv

Aangeleverd door DELTA Netwerk

DELTA Netwerk is (na de succesvolle campagnes die gevoerd zijn in de gemeentes Drechterland en Medemblik en de campagne die momenteel draait in de gemeente Hollands Kroon) nu ook gestart met een glasvezelcampagne in gemeente Schagen (kleine dorpen). Hieronder vallen de dorpen Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn en Waarland. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 23 november 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

 

Daarnaast wil DELTA Netwerk ook graag gigasnel en betaalbaar glasvezel aanleggen voor alle ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen Lagedijk en Witte Paal in Schagen.

 

(Online) informatieavonden

Om inwoners van de kleine dorpen zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inloop is vanaf 19.00 uur en vanaf 19.30 uur start de presentatie. Hierna is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Deze informatieavonden vinden plaats op:

dinsdag 4 oktober in het Dorpshuis Kolfweid- Jewelweg 7 te Callantsoog

maandag 10 oktober in Molentocht Schagerberg - P. Ottstraat 1 te Schagerbrug

woensdag 19 oktober in het Dorpshuis Waarland, Kerkstraat 63 te Waarland.

Ook is er een online een informatieavond. Op donderdag 13 oktober vanaf 18.30 uur kan iedereen deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl (https://www.deltanetwerk.nl/).

Bedrijventerreinen
De bedrijven op de bedrijventerreinen in Schagen zullen door lokale ICT partners worden benaderd.  De gespecialiseerde partners kunnen het beste advies geven over de verschillende mogelijkheden die glasvezel de ondernemers biedt. Medio oktober vindt hierover de eerste communicatie plaats. 

Wie is DELTA Netwerk?
DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8.000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.

Waarom glasvezel?
Tegenwoordig behoort goed en snel internet bijna tot de basisbehoefte. We doen inmiddels zo enorm veel via internet: werken, leren, streamen, interactieve tv kijken, gamen maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt steeds gebruikelijker. Voor het aanzetten van je verlichting hoef je de bank niet meer af, je boodschappenlijstje kun je maken in je luie stoel en je kijkt met je camera in je koelkast of je nog wat nodig hebt. En zorg op afstand wordt ook steeds meer toegepast, waarvan beeldbellen (beeldschermzorg) de meest voorkomende is. Digitalisering is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven en de behoefte blijft maar groeien, doordat er steeds meer toepassingen ontwikkeld worden.

De technologische mogelijkheden via glasvezel zijn ongekend. Bedenk je maar eens hoe snel technologische ontwikkelingen verweven zijn geraakt in ons leven. De mobiele telefoon bijvoorbeeld; heeft zijn intrede gedaan in 1998 en inmiddels kan niemand meer zonder!

Maar het blijft ook wel een beetje het kip en het ei verhaal. Want als je niet beschikt over een stabiele verbinding die grote hoeveelheden data supersnel kan verwerken, dan kun je nieuwe ontwikkelingen, die zoveel meer data nodig hebben, niet benutten.

Gelukkig zijn we in Nederland hard op weg om alle 8 miljoen huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De overheid voorziet dat in 2030 heel Nederland verglaasd is. Je kunt op den duur niet meer aan ontkomen. Net als die mobiele telefoon. Daarnaast is het goed om je te beseffen dat deze ontwikkeling niet voor niets is. Want internetcapaciteit en -snelheid die nu voldoende is, zal in de toekomst te weinig zijn.

 

Aangeleverd door DELTA netwerk (https://www.deltanetwerk.nl/)

Foto bij persbericht start glasvezelcampagne Foto bij persbericht start glasvezelcampagne